|

'Sabit soygun'a darbe

30. Asliye Hukuk Mahkemesi, Erdem Akyüz adlı abonenin sabit ücretin iptal edilmesi istemiyle Turkcell'e açtığı davada, 'sabit ücretin kaldırılması ve iade edilmesine' karar verdi.

.
00:00 - 28/04/2000 Cuma
Güncelleme: 12:29 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'Sabit soygun'a darbe
'Sabit soygun'a darbe

ANKARA- 30. Asliye Hukuk Mahkemesi, Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Erdem Akyüz'ün, 4 cep telefonu faturasından alınan sabit ücretin iptal ve iade edilmesi istemiyle Turkcell aleyhine açtığı davada, "sabit ücretin kaldırılmasına ve iade edilmesine" karar verdi. Davanın dün görülen karar duruşmasına, davacı Erdem Akyüz ile davalı Turkcell'in avukatları Orhan Gemicioğlu ve Kadriye Burnak katıldı. Akyüz, talepleri gibi karar verilmesini isterken, davalı Turkcell'in avukatları da eski beyanlarını tekrarladıklarını ifade ederek, davanın reddini talep ettiler. Yargıç Ali Kerimoğlu, "Davalı Turkcell şirketinin, davacı Akyüz'den sabit ücret almasının haksızlığının tespitine ve Turkcell'in sabit ücret olarak aldığı toplam 113 milyon 217 bin 370 lirayı davacı Akyüz'e yasal faizi ile birlikte ödemesine" karar verdi.

Diğer aboneler de paralarını alabilir

Akyüz, duruşma sonunda gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, sabit ücretin kaldırılması için verilen bu ilk kararın, diğer cep telefonu abonelerine emsal oluşturduğunu söyledi. Akyüz, "Kararı veren hakimi kutluyorum. 8-9 milyon abone bu kararı bekliyordu. Onlara da hayırlı olsun" dedi.

24 yıl önce