|

Sabit ücrete kulp uyduruldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), vatandaşlardan gelen 'Telefon hizmetlerinde neden sabit ücret alınıyor?' sorusunu cevaplandırdı. BTK, 'Sabit ücret fiziksel hattın aktif olarak tutulabilmesi için alınmaktadır." açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 12:08 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Sabit ücrete kulp uyduruldu
Sabit ücrete kulp uyduruldu

Sabit ücret, ses veya veri hizmetlerinin iletiminde kullanılan telefon hattının bakım ve onarım maliyetleri olduğuna dikkat çeken BTK, 'Sabit ücret fiziksel hattın aktif olarak tutulabilmesi için alınmaktadır." açıklamasında bulundu.

TARİFELERE DİKKAT

Tüketicilerin dikkate alması gereken hususlardan birisinin de ücretlendirme periyotları olduğuna işaret edilen BTK açıklamasında, 'İşletmeciler farklı hizmetler (ses, SMS, veri) ve arama yönleri (şebeke içi, diğer işletmecilere doğru, yurt dışına doğru) için tarifelerini farklı ücretlendirme periyotları uygulanacak şekilde belirleyebilmektedirler. Tüketicilerin söz konusu ücretlendirme periyotlarına dikkat etmeleri ve kullanım profillerine göre kendileri için en uygun ücretlendirme periyotlarının uygulandığı tarifeleri seçmelerinin uygun olacağı değerlendirilmektedir' görüşlerine yer verildi.

11 yıl önce