|

Sabri Uzun tutuklandı

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı. Uzun ifadesinde twitter paylaşımlarına ilişkin, “Şahısları kast etmedim, paylaşımlarım mizahtır” dedi.

Osman Özgan
04:00 - 27/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:39 - 27/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Sabri Uzun
Sabri Uzun

Emniyet eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, "Cumhurbaşkanına hakaret, örgüt propagandası yapmak ve örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklandı. 23 Nisan'da gözaltına alınan Uzun, emniyetteki işlemlerinin bitmesinin ardından dün Ankara Adliyesi'ne getirildi.

FETÖ'CÜ OLMAM MÜMKÜN DEĞİL

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ender Coşkun'un yürüttüğü soruşturma kapsamında Uzun, tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkeme, Uzun'un tutuklanmasına karar verdi. Cezaevine gönderilen Uzun'un ifadesine ulaşıldı. Uzun, örgüt toplantılarına katılmadığını, himmet adı altında para vermediğini kaydederek, "Meslek hayatım boyunca FETÖ ile mücadele ettim. FETÖ mensubu olmam mümkün değildir" şeklinde savunma yaptı.

ŞAHISLARI KAST ETMEDİM

  • Paylaşımların kendisine ait olduğunu kabul eden Uzun, "
    Her okuyanın farklı anlam verebileceği Tweetlerdir. Şahısları kast etmedim. Daha çok bir tecrübe, birikim aktarımından ibarettir. Hakaret kastım kesinlikle olmaz. Hiç kimseyi hedef alarak yazmadım. 'Oğlum sıfırla demezsin' cümlesi ile sayın Recep Tayyip Erdoğan'a atılan iftiraya benzer bir iftiraya mazur kalmamasını, duyarlı olmasını tavsiye ettim. '750 milyon liralık saat takmazsın' cümlesi de bir mizahtır. '7 adet para kasan ve para sayma makinan olmaz' cümlesi ile 17-25 Aralık döneminde bir bakanın oğlunun evinde 6 adet kasa bulunduğu medyaya yansıtıldı. Ben de bunu 7 adet diye yazarak sana bu iftiraların daha büyüğü olan 7 adet kasa bile atılabilir, tedbirli ol' demek istedim
    " iddialarında bulundu.
#Sabri Uzun
#Recep Tayyip Erdoğan
#Hakaret
#Tutuklanma
#FETÖ
5 yıl önce