|

Saffet Ulusoy'a büyük onur

Türk nakliye sektörünün duayenlerinden işadamı Saffe Ulusoy'a, İsveç Kraliyet Nişanı verildi. Ulusoy, Türkiye'de yalnızca işadamı İshak Alaton'da bulunan nişanı, İsveç Kralı 16. Gustav adına İsveç Büyükelçisi Christer Asp'ın elinden aldı.

Anka
00:00 - 7/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 15:52 - 7/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Saffet Ulusoy'a büyük onur
Saffet Ulusoy'a büyük onur

İşadamı Saffet Ulusoy'a, İstanbul'da yapılan bir törenle "Kuzey Yıldızı Kraliyet Nişanı" verildi. İsveç Kralı 16. Gustav adına İsveç Büyükelçisi Christer Asp tarafından verilen nişan, daha önce de İshak Alaton'a verilmişti. İsveç Konsolosluğu'nda yapılan törende konuşan İsveç Büyükelçisi Christopher Asp, "Kuzey Yıldızı Kraliyet Nişanı"nın çok nadir olarak verildiğini belirterek, "Nişan, Majesteleri tarafından İsveç ile nişan verilen kişinin ülkesi arasındaki ilişkilere önemli katkılar sağlayan şahısların titizlikle incelenmesinin ardından verilir. Bu, sizin durumunuzda kesinlikle geçerlidir” dedi.


Türkiye ile İsveç arasındaki ilişkilerin hiçbir zaman bugünkünden daha iyi olmadığını ifade eden Asp, Ulusoy'un bunun gerçekleşmesinde önemli rol oynadığına dikkat çekti. Asp, "Majesteleri bu töreni geçtiğimiz yıl mayıs ve haziran aylarında Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında yerine getirmek istemişti. Ancak rahatsızlığınız nedeniyle bu mümkün olmadı” diye konuştu.


Saffet Ulusoy da, kendisine layık görülen nişanın değerinin parayla ölçülemeyeceğini vurgulayarak, 30 yıldır İsveç ile çalıştıklarını söyledi. Volvo ile çalışmaya başladıklarından bu yana 13 bin 500 adet araç sattıklarını hatırlatan Ulusoy, "Türkiye ile İsveç arasındaki ticari ilişkilere, Ulusoy ailesi olarak katkıda bulunduk” dedi.


Törene katılanlardan İshak Alaton ise Volvo'ya Türkiye'de büyük şans dilediğini ifade ederek, “Biz şimdi bir kulüp kurmuş olduk sayın Ulusoy. Bugün burada bulunmamın bir sebebi de; İsveç Kuzey Yıldızı kulüp kardeşliğimizdir” diye konuştu.


Volvo'nun Doğu Avrupa Ülkeleri Kamyon Satış Başkan Yardımcısı Roger Alm ile Volvo Otomotiv Türk Genel Müdürü Jan Van Der Malen'in de hazır bulunduğu törene, Ulusoy ailesinin pek çok ferdiyle birlikte Yılmaz, Haluk ve Alican Ulusoy'un yanı sıra İshak Alaton, Hüsnü Özyeğin, Fuat Miras, Yüksel Mermer ve Cüneyt Solakoğlu da katıldı.


(ANKA)

17 yıl önce