|

Sağa sola bakmaz gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırımızda bir terör devleti kurulmak istendiğini belirterek, “Bizden sınırlarımız boyunca, gözümüz göre göre bir terör devleti kurulmasına sessiz kalmamızı bekleyenler kusura bakmasınlar. Bizi hiç tanımamışlar demektir. Sağa sola bakmadan gereğini yaparız, kimse endişe etmesin” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 05:17 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele ve terör örgütlerine destek veren ülkelere yönelik önemli mesajlar verdi: Şehitler tepesi hiç boş kalmıyor. Şehitler tepesi hiç boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor. Eğer biz bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında özgürce nefes alıyorsak, minarelerimizden ezanlar beş vakit okunmaya devam ediyorsa, geleceğimize güvenle bakabiliyorsak, bunu şehitlerimize, gazilerimize ve onların yolundan giden kahramanlara borçluyuz.

DÜNYAYI DAR EDERİZ

Vatan topraklarının her bir karışı bizim namusumuzdur. Kimseye el uzattırmayız. Buna cüret edene de dünyayı dar ederiz. Terör örgütleri üzerinden ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışıyorlar. Bu güçlü duruşun bir bedeli vardır. Hiçbir şehidin kanını yerde bırakmadık. Sadece son iki yıl içinde 10 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Buna karşılık 945 şehidimiz var. Yani 1’e 10.

AMAÇLARI BELLİ

Bir orduyu baştan sonra donatacak kadar bu büyük silahları bu mühimmatı terör örgütlerine verenlerin amacı nedir? Kimse kimseyi kandırmasın. Amaç Türkiye’yi bölmek parçalamaktır. Geriye doğru dönüp bakınca terörle mücadelemizin niçin arzu ettiğimz biçimde ilerlemediğini daha iyi görüyoruz. Hırsız içerde olunca kapı kilit tutmaz. Kendilerine verilen dış destekler olmasa Türkiye yıl sonuna kadar terör örgütlerini eylem yapamaz hale getirecek güce sahiptir. Bundan sonra da topraklarımıza Suriye tarafından en ufak bir saldırı olursa sağa sola bakmadan gereğini yaparız, kimse endişe etmesin.

HAK ETTİKLERİ AKIBETE UĞRAYACAKLAR

Suçüstü yakalandıkları halde, şimdi mahkemelerde “görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyerek üç maymunu oynuyan FETÖ’cüler kendilerini bekleyen acı sondan kurtulamayacaklardır, bunu da açıkça söylüyorum. Siz kime bu oyunu oynuyorsunuz? Yurt dışındaki ağababalarının da peşini bırakmayacak, hak ettikleri akıbete düçar olmalarını sağlayacağız.

İHANET DÖNEMİ GERİDE KALDI

Milletimiz kendi gönlünde bunları zaten en ağır cezaya, ihanet cezasına mahkum etmiştir. Milletimiz adına karar veren mahkemelerin kararlarının da bu şekilde neticeleneceğinden şüphe duymuyorum. Bu milletin ekmeğini yiyip ihanet etme dönemi geride kaldı. 15 Temmuz Darbe Girişimi de FETÖ’nün gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır.

BİZİ HİÇ TANIMAMIŞLAR

Bizden sınırlarımız boyunca, gözümüz göre göre bir terör devleti kurulmasına sessiz kalmamızı bekleyenler kusura bakmasınlar. Bizi hiç tanımamışlar demektir. Geçmişte kurumlarımıza sızmış, ihanet çetesi mensupları vasıtasıyla belki bu tür operasyonlar yapabiliyorlardı ama artık o günler geride kaldı. Bundan sonra da topraklarımıza Suriye tarafından en ufak bir saldırı olursa sağa sola bakmadan gereğini yaparız, kimse endişe etmesin.

Bundan
sonra
her şey
karşılıklı

Erdoğan, “Yüzümüze gülenlerin arkamızdan neler çevirdiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye 5 bin terör şüphelisini sınır dışı etti. 53 binine ülkeye giriş yasağı koydu ama Avrupa ülkelerinden ciddi bir istihbarat alamamıştır hatta korumuşlardır. ABD’de bugüne kadar alışılagelmiş bir gelenek vardı. Dışişleri bakanları iftar verirdi ancak bu Ramazan iptal edildi. Hani ayrımcılık yoktu. Terör örgütleri ile ilgili tutumunuzu gözden geçiriniz. İşinize gelen terör örgütlerine her türlü desteği verirseniz namlunun ucu size döndüğünde destek bulamazsınız. Bu aramızdaki itimatı sarsar. Nitekim de sarsıyor. Biz bedel ödüyoruz. 249 şehidimiz var 15 Temmuz gecesi. Siz bunları bize unutturamazsınız. Kusura bakmayın bundan sonra her şey karşılıklı. Sizin yargınız mı var bizim de var” dedi.

Şehit Aydın’ın ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Şırnak’ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın başkentteki evini ziyaret ederek ailesine taziye dileklerini iletti. Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da eşlik etti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Suriye
7 yıl önce