|

Sağanak yağış Adana’da uçak seferlerini iptal ettirdi

Adana’da olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferleri geçici bir süre iptal edildi. Meteorolojiden gelecek raporla uçuşların yeniden başlayacağı öğrenildi.

Yeni Şafak
23:48 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:50 - 30/01/2019 Çarşamba
IHA
Adana'da iç ve dış hatlarda birçok sefer iptal edildi.
Adana'da iç ve dış hatlarda birçok sefer iptal edildi.

Akşam saatlerinde sağanak yağış nedeniyle Adana Havaalanı’nda iç ve dış hatlarda birçok sefer iptal edildi.

Adana Havaalanı’na iniş yapamayan uçaklar ise çevre illerdeki havaalanlarına yönlendirildi. Sağanak yağış nedeniyle, İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok ile olan uçuş seferleri iptal edildi.

Meteorolojiden gelecek raporla uçuşların yeniden başlayacağı öğrenildi.

Adana'ya yağış uyarısı

Adana'nın il merkezi, Ceyhan ilçesi ile Hatay'ın Erzin, Dörtyol ve İskenderun ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ve radar görüntülerine göre İskenderun Körfezi'nde oluşan yağışlı kütlenin, 21.15-23.15 saatleri arasında Adana il merkezi ve Ceyhan ilçesi ile Hatay'ın Erzin, Dörtyol ve İskenderun ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanağa sebep olacağı tahmin ediliyor.

  • Sağanağın kısa süreli fırtınaya neden olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, yıldırım ve hortum riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
#Adana
#Sağanak
5 yıl önce