|

Sağım solum çete

Türkiye'nin nabzının attığı yer olan İstanbul'da insanların ekonomik olarak problemleri arttıkça yeni yeni suçlar ve bu suçları işleyen çeteler ortaya çıkıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen yıl İstanbul'da 192 çete yakalandı.

Yeni Şafak
01:00 - 28/02/2000 Pazartesi
Güncelleme: 14:26 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv




S P O T

İSTANBUL- 2500 yıllık bir tarihe sahip olan İstanbul, 10 milyonu aşan nüfusu ile dünyanın en büyük 20 şehri arasında bulunuyor. Stratejik konumu, tarihsel, sosyal ve kültürel özellikleriyle ve ekonomik potansiyeli ile devamlı bir cazibe merkezi olan İstanbul, organize suç örgütleri yani çeteleri de cezbediyor. Türkiye'nin 24 Ocak kararları ile birlikte serbest piyasa kurallarını ve tam rekabet ilkerini uygulamaya koyması, yaşanan yüksek enflasyon olgusu adalet hizmetlerinin tam ve hızlı olarak verilememesi o tarihe kadar adı tam olarak duyulmayan yeni suç çeşitlerini ortaya çıkardı. Vatandaşlar üzerinde korku, baskı ve şiddet uygulayarak menfaat temin eden eden çeteler, yaşam gıdalarını yine İstanbul'da yaşayanlardan alıyorlar. Toplumsal hafızamızın zayıflığı ve geçmişe ait olayları çok çabuk unutmamız sebebiyle bugün çok tehlikeli bir organize suç örgütü lideri olan insanları birkaç yıl sonra saygıdeğer bir işadamı olarak görebiliyoruz.

Çetelerle mücadele.

Çete sayısının hergeçen gün artması üzerine, çetelerle mücadele için Organize Suçlar Daire Başkanlığı, illerde ise Organize Suçlar Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü adı altında yeni birimler kuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl düzenlediği operasyonlarda 192 çete elegeçirdi. Aralarında çete liderlerleri de bulunan 2.968 kişiyi yakalayan Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bazı çete liderlerini de yurt dışında yakalayarak Türkiye'ye getirdi. Bunlar arasında Alaattin Çakıcı, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Sedat Peker gibi ünlü çete liderleri de var. Yakalanan çete üyelerinin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 54 uzun namlulu silah, 852 adet tabanca, 96 av tüfeği, 17.623 adet mermi elegeçirildi. Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği bu operasyonlar sırasında elegeçirilen çete üyelerinin itiraflarıyla 600'den fazla olay açıklığa kavuştu. Yakalanan bu kişilerle birlikte toplam 9 milyon dolar nakit para ve 3 trilyon lirayı aşan çek ve senet elegeçirildi. Alaattin Çakıcı, Sedat Peker, Kürşat Yılmaz, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Nuri Ergin ve diğerleri. İstanbul'da faaliyet gösteren büyük ölçekli organize suç örgütlerinin liderleri. Bunlardan tamamı yakalanarak adalet önüne çıkarıldı. Sedat Şahin ise Almanya'da ki cezasının bitmesini bekliyor. O da getirilerek adalet önüne çıkarılacak. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce