|

Sağlık Bakanı'ndan 'şarbon' açıklaması

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişi başvurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, 48 kişi muayene ve tetkik amacıyla hastaneye davet edildi, 6 kişide deri şarbonu vakası görüldü. Bakanlık, tedavinin ardından 6 hastanın da taburcu edildiğini bildirdi.

Yeni Şafak
09:30 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 10:16 - 2/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki şarbon vakasıyla ilgili açıklamada bulundu.
Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki şarbon vakasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişi başvurmasına ilişkin Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı yazılı açıklama da "Silivri’de şarbon olduğu bildirilen hayvanla temas ettiği şu ana kadar tespit edilen 48 kişi muayene ve tetkik amacıyla hastanelerimize davet edilmişlerdir" ifadesi kullanıldı.

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

  • "Bu kişilerde gerekli tetkikler yapılmış ve sadece 6 vakada deri lezyonları görülmüştür. Diğer vatandaşlarımız da herhangi bir semptom ve bulguya rastlanmamıştır. Hayati tehlikesi olmayan 6 deri şarbonu vakası tedavisi düzenlendikten sonra hastaneden taburcu edilmiştir."
#Şarbon
#İstanbul
#Bakırköy
6 yıl önce