|

Sahil Güvenlik’e FETÖ operasyonu

FETÖ soruşturmasında Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarında aralarında muvazzafların da olduğu 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay’ın özel sekreteri Binbaşı F.Y. de gözaltında.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:41 - 27/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Görsel: Arşiv
Görsel: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarında, 12’s muvazzaf, 14’ü sivil mahrem imam olmak üzere toplam 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen denizcilerin 9’u Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevine devam eden muvazzaf personel. Soruşturma kapsamında Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay’ın özel sekreteri Binbaşı F.Y. de gözaltına alındı. Yine Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevine devam eden binbaşılar F.M. ile A.Y. hakkında da gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanların 6’sı ise astsubay üstçavuş rütbesinde personel.

FETÖMETRE İLE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILANLAR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli 7 kişi hakkında da eş zamanlı olarak gözaltı kararı verildi. Halen TSK’daki kuvvetler arasında FETÖMETRE uygulaması ile en büyük mücadeleyi yürüten Deniz Kuvvetleri’nde gözaltı kararı verilen personelin biri eski albay olmak üzere 2’si firari konumdaki ihraç personel. Üçü görevinden açığa alınmış personel ve 2’si de 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası kendi isteğiyle emekli ayrılmış albaylar.

14 MAHREM İMAMA GÖZALTI

Askeri personelle birlikte gözaltı kararı verilen 30 kişinin 14’ü ise Deniz Kuvvetleri sivil imam yapılanması kapsamında bulunuyor. FETÖMETRE sayesinde şu ana kadar deşifre edilen sivil mahrem imam sayısı 600’ün üzerine çıktı.

#FETÖ
#Sahil Güvenlik
6 yıl önce