|

Sahile çarpsaydı ölüm olabilirdi

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan geminin kaptanı Edgarda Deseo ifade verdi. Deseo, “Gemi sahile çarpsaydı ölümle sonuçlanan kazalar olabilirdi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2018 Cuma
Güncelleme: 23:58 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
“Vitaspirit” adlı geminin kaptanı Baticula Edgardo Deseo’nun tanık olarak ifadelerine başvuruldu.
“Vitaspirit” adlı geminin kaptanı Baticula Edgardo Deseo’nun tanık olarak ifadelerine başvuruldu.

İstanbul Boğazı’ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan Malta bayraklı “Vitaspirit” adlı geminin kaptanı Baticula Edgardo Deseo’nun tanık olarak ifadelerine başvuruldu. Deniz ihtisas mahkemesi olarak görev yapan İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeki duruşmaya, gemi işletmecisi Vita Management S.A.’nın avukatları Tuğba Duygu Yazıcı ve Uğur Metin Aytekin ile yalı sahibi ailenin avukatı Erdal Gökçe katıldı.


SIĞ ALANA GİDEMEMİŞ

Duruşmada tercüman aracılığıyla dinlenen Deseo, “Gemi dönmeye başlayıp sahile çarpsaydı daha büyük hasar ve ölümle sonuçlanan kazalar olabilirdi. Sahile, yanlamasına olarak daha geniş bir alana çarpıp daha büyük zarar verecekti. Yapılacak en iyi hareket, 4 metre su derinliği olan alanda gemi burnundan çarpıp sığa oturtmaktı. Gitmek istediğim sığ alana gidemedim maalesef çok yakınında olan o eve çarptım” dedi.

Bu arada, geminin sahibinin avukatı Prof. Dr. Fehmi Ülgener de hukuki mevzuat ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası antlaşma gerekçelerinin yerine getirileceğini bildirdi.

#İstanbul Boğazı
#Gemi
#Kaza
6 yıl önce