|

Şahinbey kan bağışı ile tarihe geçti

Şahinbey Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyası büyük bir katılım ile gerçekleşti. Kurumsal Kan Bağışçısı Belediye, Türkiye’de Platin Madalya ve Platin Levha alan ilk kurum olarak tarihe geçti.

Haber Merkezi
04:00 - 24/04/2019 Wednesday
Güncelleme: 03:38 - 24/04/2019 Wednesday
Yeni Şafak
Mehmet Tahmazoğlu(Soldan 1) ve Kerem Kınık (Soldan 2)
Mehmet Tahmazoğlu(Soldan 1) ve Kerem Kınık (Soldan 2)

Şahinbey Belediyesi’nin Kızılay ile birlikte ve Gaziantep Valiliği’nin desteğiyle her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı. Yoğun ilgi gösterilen kampanyada toplam 2 bin 282 ünite kan toplandı.

GÜNDE 9 BİN ÜNİTE KAN TOPLANIYOR

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen kan bağışı kampanyası festival havasında düzenlendi. Mehteran Konseri ile başlatılan Kan Bağışı Festivali vatandaşların halay çekmesi adeta coşkuya dönüştü. Kan bağışı kampanyasında halka lokma tatlısı ikram edilirken geri dönüşüm çantasıyla ile birlikte kitap seti ve kırmızı gül hediye edildi. Kan bağışı kampanyasına destek olan Gaziantep Valisi Davut Gül, kan bağışının önemine dikkat çekti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da, Kızılay’ın her gün kan toplamak için çalıştığını belirterek, “Kızılay Türkiye’nin 300 noktasında her gün 9 bin ünite kan topluyor. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kış ve Ramazan aylarında kan bağışı oranları azalıyor ama kan ihtiyacı azalmıyor” bilgisini paylaştı.


DEVAMI GELECEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kan bağışı kampanyasını önümüzdeki yıllara da taşımak istediklerini belirterek “Göreve geldiğimiz günden bu yana kampanyamızı devam ettiriyoruz. Şuana kadar 14 bin 402 ünite kan topladık. Kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu hayrı ülkemiz ve milletimiz için devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

PLATİN MADALYA GURURU

  • Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Genel Müdürü Dr. Kerem Kınık, Gaziantep Valisi Davut Gül’e plaket takdiminde bulundu. Kınık, daha sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na Kurumsal Kan Bağışçısı Platin Madalya ve Platin Levha verildi. Şahinbey Belediyesi böylece Türkiye’de Platin Madalya ve Platin Levha alan ilk kurum olarak tarihe adını yazdırdı.
#​Şahinbey Belediyesi
#Türk Kızılayı
#Kerem Kınık
5 years ago