|

Sahne Reis Bey'in

İBB Şehir Tiyatroları, Necip Fazıl Kısakürek’in 1960 yılında yazdığı Reis Bey adlı oyununu ilk kez sahneye taşıdı. Şükrü Türen’in yönettiği oyun, Haldun Taner Sahnesi’nde önceki akşam seyirciyle buluştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 01:38 - 3/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Oyun; 7-11 Mart 2017 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 29 Mart-1 Nisan 2017 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilir.
Oyun; 7-11 Mart 2017 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde, 29 Mart-1 Nisan 2017 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilir.

Necip Fazıl Kısakürek'in en önemli tiyatro oyunlarından biri olan "Reis Bey" İBB Şehir Tiyatroları tarafından seyirciyle buluşturuldu. Müziğini Mercan Dede'nin, dramaturgisini Hilmi Zafer Şahin'in, sahne tasarımını Emrah Kürekçi'nin, kostüm tasarımını Sebahat Çolakoğlu'nun, ışık tasarımını Şükrü Türen'in yaptığı oyunda; Berrin Koper, Caner Bilginer, Ceysu Aygen, Çağatay Palabıyık, Doğan Altınel, Fatma İnan, Gökhan Eğılmezbaş, Hakan Yavaş, Hasip Tuz, İbrahim Can, İbrahim Ulutaş, İskender Bağcılar, Lale Kabul, Mazlum Kiper, Mehmet Bulduk gibi oyuncular rol alıyor. İlk kez dün Kadiköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşan oyun büyük beğeni topladı.



SADELEŞTİRME YOK


Oyunun yönetmeni Şükrü Türen, yaptığı açıklamada "Üstadın kaleminden çıkan bu eser çok farklı göndermeleri olan derinlikli bir eser. Uzun diyalogları olan 3 perdeden ulaşan bir oyun oldu. Hiçbir sadeleştirmeye gitmeden oyunu olduğu gibi sahneye koyduk. Çalışırken çok keyif aldık" dedi. Oyunun konusu şöyle: Kanunlara son derece bağlı ve kararlarında acımasız bir hakim olan Reis Bey'in hayatını bir katil zanlısıyla ilgili dava sonucu değişir.


#Şehir Tiyatroları
#İBB
#Necip Fazıl Kısakürek
7 yıl önce