|

Sahnede ölüm var

Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı 42 yaşındaki Halil Ayan, 'İstibdat Kumpanyası' adlı oyun sırasında sahnede fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Ayan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

00:00 - 7/12/2009 Pazartesi
Güncelleme: 00:22 - 7/12/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Sahnede ölüm var
Sahnede ölüm var

Sahnede aniden fenalaşan Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısı Halil Ayan, hayatını kaybetti. Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Fatih Dokgöz, önceki gün Haluk Ongan Sahnesi'nde oynadıkları 'İstibdat Kumpanyası' adlı oyunun 15. dakikasında Halil Ayan'ın fenalaştığını belirterek, 'Bir anda yere düştü. İlk müdahaleyi burada kendisine yaptık' dedi.


HASTAYKEN SAHNEYE ÇIKMIŞ

Ayan'ı daha sonra Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne götürdüklerini ifade eden Dokgöz, 'Burada yapılan müdahalelerden sonra Halil Ayan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağabeyimiz Ayan kurtarılamadı' diye konuştu.

Ayan'ın ilk belirlemelere göre çok ileri derecede zatürreye bağlı solunum yetmezliğinden öldüğünün kendilerine iletildiğini kaydeden Dokgöz, domuz gribi olup olmadığına dair tahlillerin yapıldığını, bunun sonucunun daha sonra belli olacağını söyledi.


EN SEVDİĞİ YERDE ÖLDÜ

Dokgöz, Halil Ayan'ın yaklaşık 20 yıldır tiyatro oyunculuğu yaptığını da belirterek, şunları kaydetti: 'Halil Ayan, uzun yıllardır Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda görev yapıyordu. Herkes tarafından çok sevilen bir ağabeyimizdi. İkimizin yer aldığı bir sahnede öldü. Seyircilerin gözü önünde hayatını kaybetti. En çok sevdiği yerde, sahnede öldü.'

Ayan için bugün Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi'nde tören düzenleneceği bildirildi. TRABZON (A.A)



14 yıl önce