|

Sakarya Valisi: 114 hastamızı taburcu ettik, biri ağır 6 yaralı var

Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "114 hastamızı taburcu ettik, 6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi" dedi.

12:19 - 5/07/2020 Pazar
Güncelleme: 16:13 - 5/07/2020 Pazar
AA
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım "(Havai fişek fabrikasındaki patlama) 114 hastamızı taburcu ettik, 6 yaralı var, biri ağır, diğerleri iyi" bilgisini vererek şöyle konuştu:

Denetim eksikliği yok

"Denetim eksikliği yok, en son üçüncü ayda denetim yapıldı. İlgili birimlerimiz burada bütün denetimleri periyodik olarak ciddi şekilde yapıyor, buna devam edecekler. Herhangi bir kusur, ihmal varsa hem adli hem de idari soruşturmada zaten ortaya çıkacaktır ve gereği yapılacaktır."

Arama kurtarma devam ediyor

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan alanda enkaz kaldırma ve kırma çalışmaları sürüyor.

AFAD, jandarma ve itfaiye personelinden oluşan ekip, fabrika alanında ve etrafında arazi taraması yapıyor.

4 kişi hayatını kaybetmişti

Öte yandan 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Sakarya Valisi Kaldırım, "Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi.



#Sakarya
#havai fişek
#Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım
4 yıl önce