|

Salda Gölü'ne fosseptik karıştığı iddialarına Burdur Valilği'nden su analizi ile yalanlama

Türkiye'nin Maldivler'i olarak bilinen Salda Gölü için ortaya atılan 'fosseptik suyu karışıyor' iddiaları Valilik tarafından su analiz raporları ile yalanlandı. Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada "Salda Gölü'nden Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından periyodik olarak numune alınmakta ve analiz sonuçlarında yüzme suyu kalitesini etkileyecek bir değer bulunmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

15:12 - 19/08/2020 Çarşamba
Güncelleme: 15:14 - 19/08/2020 Çarşamba
AA
Salda Gölü
Salda Gölü
Burdur'un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve berrak temiz suyunun güzelliğiyle bilinen
'ne ilişkin bir internet sitesinde yer alan fosseptikten gelen atık suyla kirlendiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

DÜZENLİ ÖLÇÜMLER YAPILMAKTA: HERHANGİ BİR KARIŞIM SÖZ KONUSU DEĞİL

Valilikten yapılan açıklamaya göre, gölün tamamında düzenli ölçümlemeler yapıldığı ve söz konusu sitedeki fotoğrafın eski olduğu belirtildi.

  • Gölün yakınındaki Salda köyünde bulunan 3 gözlü fosseptik çıkışının doğal arıtma ünitesinde arıtıldığı ve çıkan arıtılmış atık suyun bölgedeki tarım arazilerinde sulama amaçlı kullanıldığı vurgulandı.
Salda ve Doğanbaba köyleri için İller Bankası tarafından atık su arıtma tesisi projelendirme etüt çalışmalarının da devam ettiği kaydedilen açıklamada,
"Salda Gölü'nden Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından periyodik olarak numune alınmakta ve analiz sonuçlarında yüzme suyu kalitesini etkileyecek bir değer bulunmamaktadır."
ifadeleri kullanıldı.

İÇİLEBİLİR KALİTEDE

Açıklamada, su analiz sonuçlarına da yer verilerek, 2020 yılı haziran, temmuz ve ağustos aylarında yapılan 6 su analiz sonuçlarına göre, "Beyaz Adalar olarak bilinen Akkumluk Plajı, Orman Plajı, Belediye Halk Plajı ve Doğanbaba Plajı'nda yüzme suyu kalitesinde en yüksek seviye olan
"iyi"
sonucu alındı.

Öte yandan geçtiğimiz ay Burdur Valisi Ali Arslantaş da sosyal medya hesabından su analiz sonuçlarına göre Salda Gölü'nün suyunun içilebilir kalitede olduğunu paylaşmıştı.

#açıklama
#analiz
#Burdur
#Burdur Valiliği
#Salda Gölü
#su
4 yıl önce