|

Saldırganların adi suç kaydı var

Bakan Atalay: "Saldırganlardan ikisinin adi suçlardan kaydı var" dedi.

Cihan
00:00 - 9/07/2008 Çarşamba
Güncelleme: 20:29 - 9/07/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Saldırganların adi suç kaydı var
Saldırganların adi suç kaydı var

Amerikan Başkonsolosluğu'na yapılan silahlı saldırıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerle değerlendirme toplantısı yapan Bakan Beşir Atalay, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ikisinin sabıkalı olduğunu söyledi. Konuşurken ağlamamak için zorlandığı gözlenen Bakan Atalay, sabah saatlerine kadar soruşturmada önemli sonuca ulaşılacağını beklediğini belirtti.

Bakan Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakana Atalay, "Saldırı olayıyla ilgili değerlendirme yaptık, arkadaşlardan bilgi aldık. İçerde eldeki verilerle değerlendirmemizi yaptık, tespitleri yaptık. Bunun üzerinde çalışılıyor. Emniyet mensubu arkadaşlarımız ince ince hiçbir boyutunu eksik etmeden, çalışmalarını yürütüyorlar. Şuanda öldürülen 3 teröristin kimliği tespit edildi. Bunlardan 2 tanesinin adi suçlardan sabıka kaydı var. Parmak izlerinden teyitleri alındı. Bunların irtibatları tespit ediliyor. Bu 3 teröristten sadece 1 kişinin yurt dışı giriş çıkışı var. Bunların bir tanede şoförleri var. Onunla ilgili ve arabayla ilgili çalışma devam ediyor. Bu kişinin yakalanmasının çok sürmeyeceğini tahmin ediyoruz. Yarın şehitlerimizin cenazelerini buradan memleketlerine uğurlayacağız." dedi.

Bakan Beşir Atalay, yarın sabah Bağdat'a yapmayı düşündükleri ziyarete gitmeyeceğini söyleyerek, "Bizim yarın Bağdat ziyareti vardı. Başbakanımızla birlikte, ben ziyaretimi iptal ediyorum. Yarın şehitlerimizin uğurlanmasında burada birlikte olacağız" dedi.


AĞLAMAKLI BAŞSAĞLIĞI

Bakan Atalay, şehit olan polis memurlarının bir tanesinin kardeşiyle görüşerek başsağlığı dilediğini söyleyerek, ağlamaklı oldu. "En zor durum bu şehitlerimizin aileleriyle ilgili, benim bugün bir şehidimizin kardeşiyle görüşme imkanım oldu. Diğerlerinin aileleriyle irtibatları arkadaşlarımız sürdürüyor. Onlara başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin kolay bir şey değil. Bakanlık ve emniyet teşkilatı olarak en az aileleri kadar acı duyuyoruz" dedi.

16 yıl önce