|

Salgın sonrasına hazırlanıyoruz: Sistemimiz çağ atladı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Salgından sonra nasıl bir dünya kurulacağı ve uluslararası sistemin nasıl dönüşümler geçireceği konusuna bugünden hazırlanıyoruz” dedi. Başkanlığın Youtube kanallarından canlı yayınlanan video konferansın açılış konuşmasını Altun yaptı.

Haber Merkezi
01:00 - 9/04/2020 jeudi
Güncelleme: 00:46 - 9/04/2020 jeudi
Yeni Şafak
Fahrettin Altun
Fahrettin Altun

İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Salgından sonra nasıl bir dünya kurulacağı ve uluslararası sistemin nasıl dönüşümler geçireceği konusuna bugünden hazırlanıyoruz” dedi. İletişim Başkanlığı, “Kovid-19 Tecrübeleri ve Salgına Karşı Mücadelede Uluslararası İş Birliği” başlıklı video konferans düzenledi. Başkanlığın Türkçe ve İngilizce Youtube kanallarından canlı olarak yayınlanan video konferansın açış konuşmasını Altun yaptı.

SİSTEMİMİZ ÇAĞ ATLADI

Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından itibaren atılan adımların, bugün virüs salgınına karşı verilen mücadeleye büyük katkılar sunduğuna dikkati çekti. Güçlü sağlık sistemlerine sahip ülkelerin, vaka sayıları yüksek olsa bile, hastalara iyi bakarak hastalık sebebiyle ölüm oranını asgari düzeyde tutabildiğini kaydeden Altun, “Bu itibarla, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminden itibaren sağlık ve sosyal güvenlik sistemlerimize yapılan yatırımların Türkiye’yi bugün karşı karşıya kaldığımız tehditlere en iyi biçimde hazırladığını söylemek mümkündür” ifadelerini kullandı. Altun, 2002-2020 dönemine bakıldığında Türkiye’nin sağlık sisteminin çağ atladığını vurguladı.

EN BAŞINDAN YAKIN TAKİP

Altun, dünyanın tarihi bir eşikten geçtiğini ifade ederek, Türkiye olarak koronavirüs salgınını ilk günlerinden itibaren çok yakından takip ettiklerini anlattı. Altun, şöyle devam etti: “Salgınla mücadelemizi nasıl virüs henüz topraklarımıza ulaşmadan önce, tüm senaryoları ayrı ayrı çalışarak planladıysak, salgından sonra nasıl bir dünya kurulacağı ve uluslararası sistemin nasıl dönüşümler geçireceğini de bugünden düşünmemiz gerekiyor. Koronavirüs sonrası dönemde rekabet ve çatışmanın mı, yoksa iş birliği ve dayanışmanın mı ağırlık kazanacağı Türkiye gibi dünyaya siyasi, ekonomik ve kültürel entegrasyonunu tamamlamış, bölgesel ve küresel meselelerin çözümüne her fırsatta katkı sunan ülkeleri yakından ilgilendiriyor.”

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK
  • Altun, “Küresel salgın döneminde, devletler arası ilişkiler kuralsızlaşma eğilimi gösterirken bile, kendi vatandaşlarımızı korumaya gayret ederken ihtiyaç sahibi ülkelere sırtımızı dönmememiz bu durumun en somut göstergesidir. Nitekim ülkemiz, bu süreçte üzerine düşen insani vazifeyi layığıyla yapmaktadır” dedi.
#Fahrettin Altun
#Koronavirüs
#Salgın
il y a 4 ans