|

Salyazı Havalimanı 2020'de tamam

Bayburt Valisi Epcim, Gümüşhane’nin Salyazı köyünde inşaatı süren Bayburt - Gümüşhane Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Yaklaşık 300 milyon liraya ihale edilen ve 2020’de tamamlanması planlanan havalimanı, özellikle sahil şeridinde hava şartları nedeniyle iniş yapamayan uçaklara kurtarıcı alternatif olacak.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:42 - 21/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Bayburt - Gümüşhane Havalimanı çalışması
Bayburt - Gümüşhane Havalimanı çalışması

Bayburt- Gümüşhane Havalimanı’nda berabe-rindeki Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Halil Murat ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu ile birlikte incelemede bulunan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, yüklenici firma olan Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk ve teknik ekibinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.


DÖRT ŞEHRE HİZMET VERECEK

Bayburt - Gümüşhane Havalimanı’nın 4 şehre alternatif oluşturabilecek noktada yer aldığını belirten Vali Epcim, “Şu anda çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar 14 ay daha devam edecek. Önümüzdeki yıl içerisinde de özellikle üst yapıya ilişkin terminal binasının ihalesi yapılarak yıl içerisinde bu binanın tamamlanmasına çalışılacak. Bu hedef gerçekleştirildiğinde, yani pist alanının asfalt çalışmaları, beton çalışmaları tamamlandıktan sonra terminal binasının da tamamlanmasına müteakip havalimanı hizmet vermeye başlamış olacak” dedi.

BÖLGE TURİZMİ İÇİN DE ÖNEMLİ

Havalimanındaki üst yapı çalışmalarının 2020 yılında tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Vali Epcim, “Bu yıl içerisinde yapılacak çalışmaları tamamlayacağız. 2020 yılı içerisinde de üst yapıya ilişkin çalışmalar tamamlandıktan sonra inşallah Bayburtlular, Gümüşhaneliler çok daha rahat bir şekilde memleketlerine ulaşmış olacaklar. Ayrıca bölgemizin ciddi bir turizm potansiyeli var. Turizm potansiyelinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız da çok hızlı bir şekilde ilimize gelmiş olacaklar. Ben bu vesileyle destek veren başta Cumhurbaşkanımıza, ulaştırma bakanlarımıza ve müteahhit firma yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

YILLIK 2 MİLYON YOLCU KULLANACAK

Gümüşhane ile Bayburt arasındaki Salyazı mevkiinde yapımı devam eden havalimanı, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca projesi hazırlanan, 285 milyon lira bütçeli havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda, 60 metre genişliğinde pist; 300 metre uzunluğunda, 120 metre genişliğinde apron olacak. Gümüşhane’ye 67, Bayburt’a ise 47 kilometre uzaklıkta yer alan havalimanı projesinin 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor.

#Bayburt
#Gümüşhane
#Havalimanı
#Salyazı
#Cüneyt Epcim
5 yıl önce