|

Samatya canavarı

Samatya'da yaşlı Ermenilere korku salan saldırgan yakalandı. Biri cinayetle sonuçlanan 4 saldırının zanlısı olarak tutuklanan Murat Nazaryan'ın Ermeni asıllı olduğu öğrenildi

Oktay Yıldırım
00:00 - 5/03/2013 Salı
Güncelleme: 23:05 - 4/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Samatya canavarı
Samatya canavarı

İstanbul Fatih Samatya semtinde 28 Aralık'ta meydana gelen olayda akşam saatlerinde markete giden 85 yaşındaki Maritza Küçük Kocamustafapaşa'daki oturduğu binanın giriş katındaki daireye gelen oğlu Zadik Küçük tarafından boğazı kesilmiş halde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Marketten geldiği için market poşetleri dağınık ve üzerindeki ziynet eşyalarının alındığı belirlenen Maritza Küçük'ün katilini yakalamak için polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

SALDIRI TARZI AYNI

İstanbul polisi, bölgede benzer gasp saldırılarının olduğunu belirledi. Olayların ilki 1 Kasım 2012'de gerçekleşti. Gönül A. adındaki kadın, bir kişinin saldırısı sonucu gasp edildi. 28 Kasım 2012'de yine Tuivat A. (87) isimli Ermeni asıllı Türk vatandaşı kadın saldırıya uğradı. 1 ay sonra 28 Aralık'ta Maritza Küçük aynı şekilde saldırıya uğradı. Ancak Küçük, diğer mağdurlar kadar şanslı değildi. Saldırgan Küçük'ü bıçaklayarak vahşice öldürdü. Polis ortak noktası kurbanların yaşlı kadınlar olduğu saldırılarla ilgili çalışmalarında görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda robot resim çizdi. Sonunda katilin izini bulan dedektifler katilin 2 ay önce Fatih Vefa mahallesindeki Birlik Pansiyon'da bir oda kiraladığını öğrendi. Polis katil zanlısını bir süre takibe aldı. Bulguların da netleşmesi zanlı Murat Nazaryan önceki gün gözaltına alındı. Savcılığın ardından nöbetçi mahkemede ifade veren Nazaryan 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

500 POLİS İZ SÜRDÜ

Olayların kamuoyunda Ermenilere yönelik nefret saldırısı şeklinde yorumlanması bölgenin polis tarafından ablukaya alınmasına neden oldu. Arka arkasına birçok sivil toplum kuruluşu saldırıları kınayan açıklamalar yaptı. Polis yaklaşık 500 kişilik polisle bölgeyi kuşattı. Sabıka fotoğrafları ve katile ait yüz görüntüleri ekiplere dağıtılarak tüm bölge didik didik arandı. Polis sonunda katilin izini bir pansiyonda buldu.

KAN ÖRNEĞİ ELE VERDİ

Polis Sultan A.'nın saldırganı binadaki bir kişi tarafından görüldü. Maritza Küçük'ün evinde ve olay yerinde yapılan incelemelerde katile dair önemli bir bulgu elde edildi. incelemede Küçük'ün çantasında katile ait kan örneği bulundu. Katilin kadını bıçaklarken elini kestiği ve kanını Küçük'ün çantasında araştırma yaparken zarfa bulaştırdığı ortaya çıktı. Kan örneği karşılaştırmasında katil zanlısı iki hırsızlık olayından sabıkalı Murat N.'ye ait olduğu belirlendi.


11 yıl önce