|

Samsun açıklarında Panama bayraklı gemi battı

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Samsun açıklarında (77 mil) uzaklıkta, Panama bayraklı bir geminin battığına dair gemiden tehlike sinyali alınması üzerine söz konusu gemiye yapılan kurtarma çalışmalarında 7 mürettebat sağ kurtarıldı, 6 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Yeni Şafak
12:40 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 15:17 - 7/01/2019 Pazartesi
AA
Batan gemiye ilk müdahaleyi Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler yaptı. Fotoğraf: Arşiv.
Batan gemiye ilk müdahaleyi Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler yaptı. Fotoğraf: Arşiv.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Samsun açıklarında, 77 mil uzaklıkta Panama bayraklı geminin battığına dair tehlike sinyali alınması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığınca bir bot ve bir helikopterle arama kurtarma faaliyeti başlatıldığı bildirildi.

  • Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun açıklarında batan gemide 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin de kurtarıldığını açıkladı.

Aramalara uçak ve helikopterler de katılıyor

İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak, kurtarma faaliyetlerine dair şu bilgileri verdi:

  • "Arama kurtarma faaliyetine; Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2 bot, 2 helikopter, 1 uçak, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca da 1 helikopter ile müdahale edilmektedir.
  • Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteri de Sahil Güvenlik Samsun Hava Grup Komutanlığında beklemektedir."

Samsun Valiliğinden açıklama

Olaya ilişkin Samsun Valiliğinden de açıklama yapılarak Sahil Güvenlik Komutanlığının, saat 08.10'da Samsun açıklarında 80 mil uzaklıktan tehlike sinyali aldığı belirtildi.

Samsun ve Sinop'tan iki kurtarma gemisinin saat 08.50'de sinyalin alındığı bölgeye hareket ettiği ancak Samsun'dan çıkan geminin hava şartları nedeniyle geri döndüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diğeri intikale devam etmektedir. 09.05’te kurtarma helikopteri Çarşamba Havalimanı'ndan kalkış yapmış, saat 09.54'te olay yerinde 3 adet can salı ve içlerinde insanların olduğunu rapor etmiştir."

Bu arada, Samsun Limanı'ndan, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait kurtarma gemisi ile Liman Başkanlığına ait 3 gemi kurtarma römorku olay yerine hareket etti.

#Samsun
#Gemi
5 yıl önce