|

Samuray''dan Türk tahviline büyük ilgi

Japon kurumsal yatırımcının ardından bireysel yatırımcıların da Türk tahviline ilgisi arttı. IS Security Başkanı Tada, Japonya''da düzenlenen seminerlere çocuklu anneler ve yaşlı Japonların büyük ilgisi olduğu belirterek, gelecekte İMKB hisse senetlerinin de Japonya''da satışa sunulacağını söyledi

.
00:00 - 26/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 21:32 - 25/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Samuray''dan Türk tahviline büyük ilgi
Samuray''dan Türk tahviline büyük ilgi

Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya''da Türk devlet tahvillerinin şahıslara satışına yönelik seminere ilgi yüksek oldu. Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı''nın (ISPAT) Japonya temsilcisi olarak hareket eden IS Security şirketinin başkanı Kazuaki Tada, hem Japonya hem Türkiye''nin bundan kârlı çıkacağına dikkat çekti. Seminere yatırımcı isimlerin yanı sıra çocuklu anneler ve yaşlı Japonların da katılması gözlerden kaçmadı. İki saat süren seminer sırasında Türkiye''nin son yıllarda yükselen ekonomik grafiğine dikkat çekildi.

SIRADA TÜRK HİSSELERİ VAR

Türk gazetecilere bilgi veren IS Security şirketinin başkanı Tada, Türk devlet tahvillerini ilk defa Japonya''da satışa sunduklarını vurgulayarak bu şekilde Japonya''dan Türkiye''ye doğrudan para akışı sağlanacağını kaydetti. Tada, ''Genç nüfusu sahip bir ülke olan Türkiye''ye para akışı sayesinde geleceğimize yatırım yapmış olacağız. Türkiye açısından bakacak olursak Japonya''dan yabancı para girişi ile ekonominin canlanmasına katkı sağlanmış olacak'' ifadelerini kullandı. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının son yıllarda Türkiye''nin notunu arttırdığına dikkat çeken Tada, gelecekte sadece Türk devlet tahvilleri değil İstanbul Borsası''ndaki hisse senetlerinin de Japonya''da satışa sunulacağını söyledi.

Türkiye üzerinden bölgeye açılacağız

IS Security şirketinin başkanı Tada, Türkiye üzerinden bölge ülkelerine de açılabileceklerine dikkat çekti. Tada, ''Türkiye üzerinden bölge ülkelerine de açılmayı planlıyoruz. Türkiye coğrafi olarak çok güzel bir yerde. Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika''nın tam ortasında bir yer olmasından dolayı coğrafi olarak açılma planına uygun'' dedi.


11 yıl önce