|

San Francisco önerisi

BTSO Başkanı Burkay, Türkiye''nin 1. ihracat bölgelerinde gücünün artırılması için San Francisco gibi ar-ge yapması gerektiğini söyledi.

.
00:00 - 9/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:57 - 8/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
San Francisco önerisi
San Francisco önerisi

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, klasik sektörlerin 4,5,6''ıncı bölgelere kaydırılması gerektiğini söyleyerek, '' Teşvik politikaları ile 1''inci bölgenin gücünü artıralım. 1. bölge ihracat gücünü yitirirse, Türkiye ekonomisi çıkmaza girer'' dedi.

DAHA ÇOK AR-GE

Burkay, 1''inci Bölge''nin dünya çapında rekabet gücü olan bir alana dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Altyapı sorunu çözülmüş, kümelenmeyi barındıran, Ar-Ge merkezleri ve üniversitelerin yer aldığı teknoloji merkezi bir bölgenin Türkiye''nin sıçramasını sağlayacağını söyleyen Burkay, şunları söyledi: ''Biz ülke olarak güçlenmek istiyorsak, 1. bölgeyi dünya çapında rekabet gücü olan bir alana dönüştürmeliyiz. San Fransisco gibi yapmalıyız. Haritada da göreceğiniz gibi bu bölge San Francisco ile benzerlik de gösteriyor. Bu alan bir zamanlar Meksikalılarındı, pek de bir değer üretmiyordu. Ama bugün Kalifornia''da 1970''lerden özellikle de 90''lardan sonra uygulanan politikalar sayesinde adeta dünyanın en değerli toprak parçası konumunda. İçinde Stanford ve Berkley''in de olduğu 32 Üniversite, aralarında Google, Facebook, Apple, Intel''inde yer aldığı 100''lerce milyar dolarlık şirket yatırımları barındırıyor''


10 yıl önce