|

San Francisco'nun anahtarı bende

San Francisco'nun Çin asıllı belediye başkanı Edwin M. Lee Cumhurbaşkanı Gül'e kentin anahtarını hediye etti. Gül anahtarı, 'Şehrin anahtarını sayın belediye başkanından aldım artık istediğim zaman açıp girerim' esprisiyle aldı.

San Francisco
00:00 - 24/05/2012 jeudi
Güncelleme: 01:25 - 24/05/2012 jeudi
Yeni Şafak
San Francisco'nun  anahtarı bende
San Francisco'nun anahtarı bende

NATO zirvesi için bir süredir ABD'nin Chicago kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyet, özel bir uçakla California eyaletine geçti. Gül, San Francisco şehir merkezinde kaldığı Fairmont Hotel'de Amerika'nın batı bölgesinde yaşayan Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini kabul etti. Gül, Türk sivil toplum liderlerine kendi aralarındaki birlik ve beraberliğe çok önem vermeleri gerektiğini öğütleyerek, Türklerin Amerikan siyasetinde daha aktif rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Toplantının ardından Gül onuruna resepsiyon verildi. Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu'nun verdiği resepsiyonun açılış konuşmasını Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan yaptı. Kalabalık bir Türk topluluğu ile San Francisco Belediye Başkanı Edwin M. Lee de geceye katılanlar arasında yer aldı. Edwin M. Lee, Gül'e şehirlerini onurlandırdığı için teşekkür etti. San Francisco'ya ayak basan ilk Türk Cumhurbaşkanı olmasından dolayı Gül'e sembolik anlamı olan şehir anahtarı hediye eden Çin asıllı belediye başkanı kendisinin de Türkiye'yi ziyaret etmek isteğini sözlerine ekledi.

SOSYAL MEDYANIN ÖNCÜSÜ

Hediyeyi eşi Hayrünnisa Gül ile kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sözlerine San Francisco Belediye Başkanı Edwin Lee'ye teşekkür ederek başladı. Gül, 'Şehrin anahtarını sayın belediye başkanından aldım artık istediğim zaman açıp girerim' şeklindeki esprisi ile salondakileri güldürdü. Gül, konuşmasının devamında, San Francisco'nun hayatımızı değiştiren sosyal medyanın öncülüğünü yapan kuruluşlara ev sahipliği yaptığı için büyük önem arzettiğini söyledi.

GURBETÇİLERE ÇAĞRI

Washington Büyükelçisi Namık Tan, STK temsilcilerini Gül'e tanıtırken, 'Bölgedeki bilim endüstrisinden uçak yapımına, yazılım firmalarından araştırma laboratuarlarına kadar çok farklı alanlarda faaliyet gösteren Türk toplumu, Amerika'nın batı yakasının ekonomik ve kültürel zenginliğine katkı yapan toplumlardan birisidir' diye konuştu. Bölgede yaşayan Türklere çağrıda bulunan Gül, 'Bir taraftan burada yaşamaya devam edin ama Türkiye'ye dönmek isterseniz size çok daha iyi şartlar sunacağımızdan da emin olun' dedi.


Stanford'da liderlik dersi

Cumhurbaşkanı Gül, San Fransisco'da Stanford Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversitede halen Küresel İş ve Ekonomi Merkezi'ni yöneten ABD Dışişleri eski Bakanı Condoleezza Rice ve Rektör John Etchemendy tarafından karşılanan Gül, daha sonra öğrencilere liderlik dersi verdi. Konuşmasında liderliğin çoğu zaman doğuştan gelmediğini ve beslenen bir olgu olduğunu kaydeden Gül, liderlerin vizyon sahibi olması gerektiğini vurguladı. Gül, 'Avrupa'daki şu anda yaşanan durumlar, aşırı sağın yükselişi, ileri görüşe sahip olmayan liderliğin milyonların hayatını nasıl etkileyebileceğini gösteren çarpıcı bir örnektir. Liderlik hava güneşliyken çatının onarılmasını gerektirmektedir' diye konuştu.



il y a 12 ans