|

Sanatçı isimleri haraç mezat

Prestij Müzik'ten alacağı olan İbrahim Zeytinkaya'nın başvurusuyla mezada çıkan 25 sanatçıdan Adnan Şenses, Ayhan Aşan, Gülşen, Seher Dilovan ve Kibariye'nin isim haklarını açık artırmayla yine Zeytinkaya aldı.

Yeni Şafak
00:00 - 30/06/2004 Çarşamba
Güncelleme: 14:35 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İki ünlü sanatçı Özcan Deniz ve Alişan'ın ardından 5 ünlü sanatçının isimleri daha alacaklılarına gitti. Prestij Müzik'ten alacağı karşılığında 27 sanatçının isim hakkını mezada çıkaran Emek Müzik şirketinin sahibi İbrahim Zeytinkaya, açık artırmayla Adnan Şenses, Kibariye, Gülşen, Seher Dilovan ve Ayhan Aşan'ın isim haklarını satın aldı. Ankara Adliyesi Mezat Salonu'nda sabah saatlerinde başlayan mezatta geçen hafta Alişan ile Özcan Deniz'in isim haklarının alıcı bulması nedeniyle 25 sanatçının isim hakkı açık artırmaya çıkarıldı.

Önce Adnan Şenses'i aldı
İsim hakları 16 milyar 200 milyon liradan mezada çıkarılan sanatçılardan ilk olarak Adnan Şenses'in ismi okundu. Türk Sanat Müziği'ne yıllarını veren Şenses'in isim hakkına alacaklı Zeytinkaya dışında hiç kimse talip olmadı. Böylece, yılların sanatçısının isim hakkı 16 milyar 200 milyon liraya Zeytinkaya'nın oldu. Mezatta daha sonra sırayla Ayhan Aşan, Gülşen, Kibariye ve Seher Dilovan'ın isim hakları, açık artırmaya giren tek isim olan Zeytinkaya tarafından açık artırmanın alt eşiği olan 16 milyar 200'er milyon liraya satın alındı. Mezatta, Altay, Aslı Hünel, Deniz Erdoğan, Elif Karlı, Ertuğrul Polat, Grup Yade, Güçlü Soydemir, Hamiyet, Hatice, Kadir Demirel, Kim Bunlar, Mehmet Öndül, Nanu, Nuray Hafiftaş, Onur Sarıkaya, Servet Kocakaya, Suat Suna, Tezhan, Turgay Başyayla ve Yusuf Harputlu'nun isim haklarına ise alıcı çıkmadı. Sanatçılarla anlaşmaya hazır olduğunu ifade eden Zeytinkaya, "Kapım açık. Biz de rahmetli Hilmi Topaloğlu gibi bir aile kurarız. Ama, inat ederlerse ben de Patent Enstitüsü'nün bana verdiği kanuni hakkı sonuna kadar kullanacağım" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce