|

ŞANLI MÜCADELENİN DESTANI

Yeni Şafak
01:00 - 13/03/2002 Çarşamba
Güncelleme: 18:26 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstiklal Marşı'nın, özlü dizeleriyle Türk ulusunun yurt ve bayrak sevgisini, özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlık tutkusunu en güzel biçimde yansıttığını belirtti. İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilmesinin 81. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sezer, "Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük savaşımını ölümsüzleştiren, yurttaşlarımızı ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıttır" dedi.

'Ümit ve cesaret şiiri'

MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ise "ümit ve cesaret şiiri" İstiklal Marşı'nın, yazıldığı dönemi göz önünde bulundurmak gerektiğini, bu dönemin, "yurdunu korumak için şahlanan bir milletin, bağımsızlık ve egemenlik aşkının heyecan ve ibret verici destanının yazıldığı dönem" olduğunu belirtti.

ANAP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz da yayınladığı mesajda, Türk Milleti'nin, bugün yaşadığı sıkıntıları da aşacak güce sahip olduğunu vurgulayarak, "Yeter ki İstiklal Marşımızda ortaya konan hasletlerimizi kaybetmeyelim" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin devletini yok etmeye çalışan güçlere karşı verdiği mücadelenin destanı olduğunu belirtti. Erdoğan mesajında "İstiklal Marşı'nın gerek biçim, gerek içerik açısından, edebi metin olarak bir değeri vardır. Ama, onun asıl değeri, sembolize ettiği şeyden kaynaklanmaktadır. İstiklal Marşı, Anadolu topraklarını yaklaşık bin yıldır yurt edinmiş milletimizin, kendilerini bu topraklardan sürmeye, devletini yok etmeye çalışan güçlere karşı her türlü yokluk ve güçlük içinde verdiği şanlı mücadelenin destanıdır" dedi. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de 1921 yılında Anadolu'nun düşman işgali altındayken yazılan İstiklal Marşı'nın Türk imanının zaferinden ümidini kesmeyen bir duygu içerdiğini ifade etti.

AKİF, ÖMRÜ BOYUNCA HAYSİYETİYLE YAŞADI

Kültür Bakanı İstemihan Talay, "İstiklal Marşı, bize Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü, çağdaş medeniyete ulaşacağımızı adeta emreden bir şiirdir" dedi. İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 81. yıldönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı tarafından 1. Meclis Binası Cumhuriyet Müzesi'nde bir tören düzenledi. Törene Kültür Bakanı Talay'ın yanısıra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Çelik, MHP Kilis Milletvekili Mehmet Nacar ile AK Parti İstanbul Milletvekilli Nevzat Yalçıntaş ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Çelik, Mehmet Akif'in çok değerli bir vatansever olduğunu belirterek, "Mehmet Akif Ersoy, bütün ömrü boyunca haysiyetli bir çınar gibi yaşadı ve öldü" diye konuştu. MHP Kilis Milletvekili Mehmet Nacar ise milli birlik ve bütünlüğü sağlayan İstiklal Marşı'nın tarihe mal olduğunu ifade etti.

Akif mezarı başında anıldı

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 81. yıldönümü münasebetiyle mezarı başında törenle anıldı. Törene, yazar Vehbi Vakkasoğlu, Özel Sevgiçiçeği Anafen İlköğretim Okulu öğrencileri ve Akif'in sevenleri katıldı. Törende konuşan yazar Vehbi Vakkasoğlu, Akif'in anılmaya ihtiyacı olmadığını ifade ederek, Türk milletinin

Akif'e ve Akif gibi önemli şahsiyetlere her zaman ihtiyacı olduğunu söyledi. Törene, milletin temsilcilerinden hiçkimsenin katılmamasından üzüntü duyduğunu belirten Vakkasoğlu, "Bugün İstiklal Marşımızın kelimeleri harcanmakta; Akif'in kelimelerinin harcanması, Akif'in harcanması demektir" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce