|

Santoro’nun katili vuruldu

İtalyan Katolik Kilisesinin Rahibi Andrea Santoro’nun katili Oğuzhan Akdin ve ağabeyi Alparslan Akdin, Bodrum’da uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralandı. 2 yıl önce tahliye edilen Akdin ile ağabeyi Alparslan Akdin’in durumu ciddiyetini koruyor. Polis saldırganları arıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:23 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Oğuzhan Akdin
Oğuzhan Akdin

Trabzon’daki İtalyan Katolik Kilisesinin Rahibi Andrea Santoro’yu 5 Şubat 2006’da öldürmekten 18 yıl 10 ay hapse çarptırılan ve 2 yıl önce tahliye edilen Oğuzhan Akdin ile ağabeyi Alparslan Akdin, Muğla’nın Bodrum İlçesi Ortakent-Yahşi Mahallesi Ali Kelle Ormanı civarında silahlı saldırıya uğradı.

DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Saldırıda yaralanan iki kardeş, 112 Acil Servis ekiplerince ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan ağabey Alparslan Akdin’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Oğuzhan Akdin’in ağabeyi Alparslan Akdin, geçen yıl Gümbet Mahallesi’nde tartıştığı bir kişiyi tabancayla yaralamaktan tutuklanmış, daha sonra serbest kalmıştı.


2016’DA TAHLİYE OLMUŞTU

Trabzon’da 5 Şubat 2006 tarihinde o dönemde henüz 16 yaşında bir lise öğrencisi olan Oğuzhan Akdin, İskenderpaşa Mahallesi’ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi’nde rahip Andrea Santoro’yu ayin sırasında tabancayla ateş ederek öldürmüştü. Olaydan 3 gün sonra yakalanan Akdin’e, yargılandığı dava sonrasında 18 yıl 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Bahçecik Cezaevi’nde cezasını çeken Akdin, 2011 yılında Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonucu Akçaabat Yarı Açık Cezaevi’ne nakledildi. 24 Ağustos 2016 tarihinde cezasını tamamlayarak tahliye olan Akdin, Trabzon’a dönmeyerek ağabeyi Alparslan Akdin ile birlikte Muğla’nın Bodrum ilçesine yerleşmişti.

#Andrea Santoro
#Oğuzhan Akdin
5 yıl önce