|

Sarhoş konvoyu

Kıbrıscık’ın CHP’li belediye başkanı Doğan Dağ, resmi plakalı aracıyla ormanda çilingir sofrası kurduğu için vatandaşlardan gelen eleştirilere skandal tepkiler verdi. Parti teşkilatı Dağ’a destek için araç konvoyu düzenledi. Dağ da “Sahayı gericilere, yobazlara terk etmeyelim” dedi.

Şahin Şen
04:00 - 2/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:24 - 2/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Doğan Dağ'a destek olmak için yola çıkan parti teşkilatı konvoyu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Doğan Dağ'a destek olmak için yola çıkan parti teşkilatı konvoyu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bolu’da devletin tahsis ettiği makam aracı ile hafta sonu ormanlık alana gidip içki içerken görüntülenen Kıbrısçık ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Doğan Dağ’a, partisi ve bazı sivil toplum kuruluşlarından destek geldi. CHP’nin Bolu Belediye Başkan aday adayı Çahit Çıngı’nın öncülük ettiği 10 araçlık konvoydakiler, ilçeye giderek Başkan Doğan Dağ’a ‘arkandayız’ mesajı verdi.


SKANDAL SÖZLER

Belediye binasında gerçekleşen skandal ziyarete, daha önce CHP milletvekili adayı da olan Çıngı’nın yanı sıra, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bolu Şube Başkanı Raşit Aydın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İl Başkanı Emine Nural Çıngı, Boluspor Yöneticisi Sefa Meral, Yeniçağa CHP eski İlçe Başkanı Birol Gürel ve CHP eski İl Başkan Yardımcısı Ramiz Güleç, CHP’li ilçe yöneticileri ve belediye başkan adayları katıldı.

YİYİCİ DEĞİL İÇİCİYMİŞ

  • Ziyaret esnasında konuşma yapan Doğan Dağ skandal ifadeler kullandı. Kendisine komplo kurulduğu iddia eden Dağ, “Ben partimi utandıracak bir şey yapmadım. Çok da iyi oldu, bölge genelinde birlik ve dayanışma ruhu oluştu. Temennim, kazdıkları çukurlarda kendileri boğulurlar.
    Ben şunu söylüyorum rahatlıkla, Kıbrısçık’ta düğünler alkollü olur, masalar kurulur sokaklara. Orada da oturur adam gibi içeriz. Bazen başkanlık hasebi ile ilgi çok oluyor. Ya başkandır diyorlar. Ben yiyici değil, içiciyim diye söylüyorum ve bundan da yüksünmüyorum
    ” dedi.

İÇKİ MASASINI TERK ETMEYİN

Doğan Dağ, konuşmasında şu skandal sözlere imza attı: “
Sahayı gericilere, yobazlara terk etmeyelim. Alkol masalarını terk etmeyelim.
Çünkü bu masaları terk ettiğimiz sürece toplum baskısı, yani mahalle baskısı dediğimiz şeyden ürktüğümüz sürece sahayı onlara terk ediyoruz. Ondan sonra bizim yaşam alanlarımıza girmeye başlıyorlar. Niye biz özgürce bir şey yapamayalım?”

COŞKUYLA ALKIŞLADILAR

Başkan Dağ ile birlikte ormanda alkol alan CHP İl Genel Meclis Adayı Alaattin Karadoğan da görüşmede benzer bir konuşma yaptı. Makam aracı ile aleme gitmelerine verilen tepkiyi ‘rejim’ tartışmasına dönüştüren Karadoğan, “Ben Doğan Başkanla devrimci mücadelenin içindeyim. Burada esas konu şudur. Cumhuriyet elden gidiyor” dedi. Dağ’a desteğe giden topluluk, söz konusu skandal konuşmaları coşkuyla alkışladı.

  • Rahatlamak için içiyormuş
  • Devletin tahsis ettiği resmi plakalı makam aracıyla hafta sonu ormanda içki içerken yakalanan Bolu Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ’a vatandaşlar tepki göstermişti. CHP’li Dağ, “Başkanım kolay gelsin. Aklımıza takılan bir şey oldu. Bu araç devletin aracı. Sizin yaptığınız güzel bir şey mi?” diye soran vatandaşa, “Bazen de bir kendimizi rahatlatmamız gerekmiyor mu? Böyle bir hakkımız yok mu?” diye karşılık vermişti. Tepkili vatandaş, alkolün etkisiyle ayakta durmakta güçlük çeken sarhoş başkana, “Bugün pazar. Tatil günü. Bu araç senin şahsi aracın değil. Senin şahsi aracınla olabilir. Hafta sonu bu şekilde kullanamazsınız” diye yüklenmişti.

#Kıbrıscık
#CHP
#Doğan Dağ
5 yıl önce