|

SASA Konjuge elyaf üretimine başladı

Elyaf alanında yüksek kalite talebinin karşılanamamasından kaynaklanan boşluk Advansa SASA'nın artırılan kapasitesi ile doldurulacak

00:00 - 23/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:43 - 22/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
SASA Konjuge elyaf üretimine başladı
SASA Konjuge elyaf üretimine başladı

Merkezi Adana'da bulunan polyester elyaf, iplik ve reçine üretimi konusunda Avrupa'nın önde gelen şirketlerinden Advansa SASA, konjuge elyaf üretimine yönelik yeni yatırımını tamamlayarak üretime başladı.

18 BİN TON EK ÜRETİM

SASA'dan yapılan açıklamaya göre, son yıllarda tekstil sektöründe yaşanan küçülmeye rağmen yüksek teknolojili üretim yatırımları ile yeni sektörlere girmeyi hedefleyen şirket, konjuge elyaf hattı ile 18 bin ton/yıl ek elyaf üretim kapasitesine sahip olacak. Bu sene 41. yılını kutlayan Advansa SASA, Adana'daki fabrikalarında yaptığı üretimle Avrupa'nın en yüksek kapasiteli polyester elyaf üretim tesisi olup, yaklaşık bin 400 çalışanı bulunuyor. Advansa SASA, yeni yatırımı ile Türkiye'de üretimi bulunmayan ve yurt dışından yıllık 15 bin ton ithalatı olan, saf hammadde ile üretilen konjuge elyaf pazarını hedeflerken, Avrupa'da bulunan 48 bin tonluk tüketimden de pay almayı planlıyor.

16 yıl önce