|

Satarak geçimini sağladığı pamuk şekerleri zabıta ayaklarıyla ezdi

Denizli'de zabıtalar, bir gencin sattığı pamuk şekerlere el koyarak çiğneyip imha etti. Zabıta personelinin gencin elinden aldığı pamuk şekerleri yere atıp ayakları ile çiğnemesi ise büyük tepki çekerken bu anlar vatandaşlar tarafından anbean kaydedildi.

Yeni Şafak
09:30 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 16:38 - 13/11/2018 Salı
IHA
Geçimini pamuk şeker satarak geçiren gencin ekmek teknesine el koyan zabıtalar çevredeki insanların 'nimet o neden eziyorsun' tepkilerine aldırış etmeden pamuk şekerleri  ayaklarının altına alarak ezdiler.
Geçimini pamuk şeker satarak geçiren gencin ekmek teknesine el koyan zabıtalar çevredeki insanların 'nimet o neden eziyorsun' tepkilerine aldırış etmeden pamuk şekerleri ayaklarının altına alarak ezdiler.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinin Bayramyeri semtinde meydana gelen olayda Geçtiğimiz 9 Kasım da yaşanan olayda, bölgede denetim yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri pamuk şeker satan bir gencin peşine düştü. Genci Bayramyeri Meydanı yakınlarında yakalayan ekipler ardından gencin elinde pamuk şekerlerin takılı olduğu sopayı alıp gencin kolunu arkaya doğru bükerek tepki vermesini engellemeye çalıştı. Bu sırada yere dökülen pamuk şekerler ise yola savruldu. Görüntülerde olmamasına rağmen gencin daha sonra kaçarak zabıtanın elinden kurtulduğu öğrenildi.

"Nimet o neden eziyorsun?"

  • Zabıta memurlarından biri ise bu esnada yere düşen pamuk şekerleri ayağı ile ezerek imha etmeye çalıştı.
    Memurun bu hareketi ise çevredekiler tarafından ‘nimet o neden eziyorsun’ şeklinde tepki gördü.
    Görüntüleri çeken kadın ise memurlara ‘neden 3 kişi çocuğun üzerine çullanıyorsunuz?’ diye sordu. Zabıta memurlarından biri ise cep telefonu ile görüntü çeken kadına tepki gösterdi.
    Kadın ise buna aldırış etmeden olayı görüntülemeye devam etti.

"Bir anda zabıtalar geldi ve ellerinden tuttular"

Olayın yaşandığı bölgede esnaflık yapan Samet Şahin ise olaya çok üzüldüklerini ve neden yaşandığına bir anlam veremediklerini kaydeden Şahin şu şekilde konuştu:


Zabıta görevden uzaklaştırıldı

Yaşanan olayın ardından harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi olaya karışan zabıta memurunu görevden uzaklaştırdığını açıkladı. Açıklamada şöyle denildi: "
Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi Selçuk Caddesi’nde Zabıta Dairesi Başkanlığında görevli personelin karıştığı ve medyaya da yansıyan tatsız olay sonrası görevli zabıta hakkında tarafımızca idari soruşturma başlatılmış olup, ilgili personel zabıta görevinden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma tamamlanma aşamasında olup, sonucuna göre gerekli işlemler yapılacaktı
r."



#Denizli
#Zabıta
#Pamuk şeker
5 yıl önce