|

Savunma atakta

Tu¨rk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının yurt ic¸inden kars¸ılanma oranı ve savunmada Ar-Ge'ye ayrılan pay artırılacak. 2015 Yılı Programı'ndaki bilgiye göre, gelecek yıl ülkeye teknolojik u¨stu¨nlu¨k kazandıracak platform ve sistemlerin yurt ic¸inde gelis¸tirilmesine yo¨nelik projeler hayata gec¸irilecek.

Aa
00:00 - 4/11/2014 Salı
Güncelleme: 11:28 - 4/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Savunma atakta
Savunma atakta

Bu çerçevede ALTAY, ANKA, ATAK, HU¨RKUS¸, Modern Piyade Tu¨fegˆi projeleri ile O¨zgu¨n Helikopter Programı kapsamındaki c¸alıs¸malara devam edilecek.

Sektör ihtiyaçlarının o¨zgu¨n tasarıma dayalı olarak u¨lke sanayisiyle bu¨tu¨nles¸ik ve su¨rdu¨ru¨lebilir s¸ekilde kars¸ılanması amaçlanırken, uygun teknolojilerin sivil amac¸lı kullanımı ile yerlilik oranının ve Ar-Ge''ye ayrılan payın artırılması sagˆlanacak. Ayrıca belirli savunma sanayi alanlarında agˆ ve ku¨melenme yapıları da desteklenecek.

Tanıtım ofisleri açılacak

Performans bazlı ve sanayinin sorumluluk alacagˆı lojistik destek uygulamaları bas¸latılacak. Bu çerçevede SSM O¨mu¨r Devri Yo¨netimi Stratejisi doku¨manı olus¸turulacak. Lojistik destek standart so¨zles¸meleri hazırlanacak ve en az 3 bas¸langıc¸ projesi so¨zles¸meye bagˆlanacak.

Özellikle son yıllarda ihracat atağına kalkan Türk savunma sanayisi, 2015'te daha rekabetc¸i yapıya kavus¸turulacak.

Bu çerçevede ihracat ve tanıtım faaliyetlerinin koordinasyonu ic¸in yeni irtibat ofisleri kurulacak. Farklı bo¨lgelerde ac¸ılacak SSM ofisleri ic¸in uygun u¨lke belirlemeye yo¨nelik analiz c¸alıs¸maları yapılacak ve belirlenecek takvime go¨re bu u¨lkelerde ofis ac¸ılacak.


9 yıl önce