|

Scooter sürücüsü kapısını açan araca çarpınca İETT otobüsünün altında ezildi

Ümraniye Alemdağ Caddesi'nde sürücüsünün kapısını açtığı hafif ticari araca çarpan elektrikli scooterı kullanan kadın, çarpmanın etkisiyle yola savruldu. Sürücü bu sırada hemen arkadan gelen İETT otobüsünün altında kalarak, ezildi. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan İlknur Akkaya yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan İETT şoförü M.Y. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, kapıyı açan araç sürücüsü R.Ö'nün, ilk ifadesinde "Malzeme almak için aracımı park ettim. Kapıyı açınca scooter çarptı" dediği öğrenildi.

14:08 - 26/10/2021 Tuesday
Güncelleme: 16:52 - 26/10/2021 Tuesday
DHA
Kaza anı saniye saniye kameraya yansıdı.
Kaza anı saniye saniye kameraya yansıdı.

Kaza saat 09.00 sıralarında Altınşehir Mahallesi Alemdağ Caddesi'nde meydana geldi. 34 GD 6033 plakalı hafif ticari araç sürücüsü R.Ö. caddede durdu. Sürücü kapıyı aniden açınca caddede, elektrikli scooterı kullanan İlknur Akkaya, kapıya çarparak yola savruldu. Akkaya, bu sırada arkadan gelen M.Y.'nin kullandığı 34 GA 2772 plakalı İETT otobüsün altında kalarak ezildi. Olayı görenler polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.




HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralananın kadını ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. İlknur Akkaya, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.



GÖZALTINA ALINDILAR

İETT şoförü M.Y. ve hafif ticari aracın sürücüsü R.Ö. polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. İETT şoförü M.Y. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hafif ticari aracın sürücüsü R.Ö. ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Hafif ticari aracın sürücüsü R.Ö.'nün karakoldaki ilk ifadesinde, "Malzeme almak için aracımı park ettim. Kapıyı açınca scooter çarptı." dediği öğrenildi.

KAZAYI ANLATTILAR

Görgü tanığı Atilla Topçu, "Sesler duydum. Çıkıp baktığımda scooter kullanan kadın yerde yatıyordu. Sağ tarafa park eden bir aracın sürücüsü kapıyı açmasıyla kadın düşerek otobüsün altında kaldı. 4-5 metre sürüklenmiş. Ambulanslar geldi. Kimseye müdahale edilmedi, hastaneye kaldırıldı." diye konuştu. Cumhur Topçu ise, "Araba kapıyı açınca, otobüsün altında kaldı. Scooter kullanıyordu." dedi Kaza anı çevredeki güvenlik kameralarına yansırken, polisin kaza ile ilgili soruşturması devam ediyor.


Adli Tıp Kurumu'na cenazeyi almaya gelen İlknur Akkaya'nın yakınları, bu olayın bir cinayet olduğunu belirterek konunun takipçisi olacaklarını söyledi. İlknur Akkaya'nın görümcesi Zeynep Akkaya, "Konuşamıyorum. Aslında söyleyecek çok fazla şey var ama bir şey de söyleyemiyorum. Yani resmen bu bir cinayet" dedi.

"BU BİR CİNAYET"

Diğer görümcesi Gülcan Akkaya ise, "Kadınlar bu ülkede scooter veya bisiklet kullanamayacak hale mi geldi? Gerçekten bu işin peşinin bırakılmaması gerekiyor. İşe gidiyordu. Her gittiği yere scooterla gidiyordu. Ama bu resmen bir cinayet. Durmaması gereken yerde duruyordu. Bunun takipçisi olacağız. Bu bir cinayet, peşini bırakmayacağız. Durmaması gereken yerde araçlar durmayacak artık. Canımızı yakmayacaklar. Şikayetçi olacağız peşini bırakmayacağız. En son dün akşam beraberdik hayalleri vardı gencecik kadındı. Başkasının ihmali yüzünden bir hayat böyle yok olamaz" ifadesini kullandı.

İlknur Akkaya'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.




#scooter
#Ümraniye
#İstanbul
#İETT
2 years ago