|

Şehadet esastır

Darbe girişiminin püskürtülmesinde kritik görev üstlenen Astsubay Ömer Halisdemir, şehit düştüğü yerde yapılan anıtın önünde anıldı. ÖKK karargahının olduğu binaya adı verilen Halisdemir’in şehit olduğu yerdeki kanı da camlı bir bölmeyle muhafaza altına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir anıta karanfil bıraktı.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir anıta karanfil bıraktı.

FETÖ’nün darbe girişimine katılan general Semih Terzi’yi öldürerek gecenin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığında anısını yaşatmak için şehit düştüğü yerde yapılan anıtı önünde, şehit edildiği saat olan 02.18’de törenle anıldı. Törene, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, kahraman şehidin eşi Hatice Halisdemir ile bordo bereliler katıldı.

KAHRAMANLAR BİTMEZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Bakan Işık, şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşma yaptı. Halisdemir’in sadece doğduğu topraklara değil aynı zamanda 80 milyonun kalbine defnedildiğini söyleyen Işık, “Gururluyuz. Çünkü bu topraklarda canını hiçe sayarak milletin ve devletin selameti için cepheye koşturan fedakar kahramanların asla bitmeyeceğini biliyoruz. Kahramanların bitmediğini, bundan sonra da bitmeyeceğini biliyoruz" diye konuştu.


ADI KARARGAHA VERİLDİ

Şehit Astsubay Halisdemir’in adı Özel Kuvvetler Komutanlığı karargahının olduğu binaya verildi. Karargah binasının önündeki anıtta ise Ömer Halisdemir’in şehit olduğu yerdeki kanı muhafaza edildi. Anıtla şehit Halisdemir’de kendisinde vücut bulan, tarih boyunca hür yaşamış ve hür yaşayacak olan, her türlü ihanet ve kalleşliğe dur diyen kahraman Türk milleti sembolleştirildi.


Erdoğan’la
buluştular

Cumhurbaşkanı Erdoğan kahraman şehit Ömer Halisdemir’in eşi ve kızıyla Meclis’te bir süre sohbet etti.

#15 Temmuz
#Ömer Halisdemir
7 yıl önce