|

Şehide binler omuz verdi

Van’da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler memleketi Tokat’ta binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cenazede ayakta güçlükle duran anne Emine Eryeler’i yakınları teselli etmeye çalıştı. Mardin’de çıkan çatışmada şehit düşen Onbaşı Hikmet Zengin ise Burdur’da uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 06:27 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ordu’da düzenlenen cenaze törenine katılan binlerce vatandaş PKK’ya lanet yağdırdı.
Ordu’da düzenlenen cenaze törenine katılan binlerce vatandaş PKK’ya lanet yağdırdı.

Van’ın Başkale ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler, memleketi Ordu’da son yolculuğuna uğurlandı. 24 yaşındaki şehit Eryeler için Kumru ilçesi Ortaca Mahallesi’ndeki babaevinde helallik alındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omzunda ilçe stadyumundaki tören alanına getirildi. Burada anne Emine ile baba Muammer Eryeler, taziyeleri kabul etti. Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler’in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ortaca Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında defnedildi.

ORDU ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Garnizon Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, milletvekilleri ile diğer ilgililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bekar olan şehidin 2014’te göreve başladığı ve 4 kardeşi olduğu öğrenildi.

KANI YERDE KALMADI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Van Başkale çıkan çatışmada 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, Diyarbakır Hani’de icra edilen operasyonda ise 1 teröristin yakalandığını açıkladı. TSK, Van Başkale’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin 3 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 330 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 6 adet el bombası, 2 adet araç telsizi ve bir adet gece görüş dürbünü ile birlikte ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.


Arkadaşları uğurladı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin için ilk tören Mardin’de düzenlendi. Asker arkadaşlarının omuzundan uçağa kadar uğurlanan Zengin’in naaşı Burdur Güneyyayla köyüne getirildi. Şehit Annesi Ayşe, Babası Ali Yaver Zengin sedye ve tekerlekli sandalye yardımıyla alana getirilirken, şehidin ikizi Emine Korkut ise, kadın askerlerin desteği ile ayakta durabildi. Şehidin cenazesi, yoğun yağış altında Güneyyayla Mezarlığı’nda defnedildi.

#Van
#Mardin
#PKK
7 yıl önce