|

Şehidin kanı yerde kalmadı

Diyarbakır Lice’de bir yıl önce şehit edilen Uzman Çavuş İsmail Cesur’un kanı yerde kalmadı. Şehit Cesur’un katili 3 PKK’lı terörist tam bir yıl sonra Lice’deki operasyonla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı “Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur’un kanı yerde kalmadı” açıklaması yaptı.

Haber Merkezi
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 02:32 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
İsmail Cesur
İsmail Cesur

Diyarbakır Lice'de 25 Nisan 2018'de şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un kanı yerde kalmadı. Lice'de, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı unsurlarınca gerçekleştirilen, "Bayrak-123 Operasyonu"nda 3 teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı, etkisiz hale getirilen PKK'lıların aynı bölgede geçen yıl 25 Nisan'da şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un katilleri olduğunu açıkladı. Açıklamada, "Şehit Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur'un kanı yerde kalmadı" ifadesine yer verilerek bölgede operasyonun sürdüğü aktarıldı.

TERÖRİSTLERİ VURANLARIN ELİNE SAĞLIK

Cesur'un Seydişehir ilçesinde yaşayan annesi Fatma ve babası İbrahim Cesur, oğullarını şehit eden teröristlerin saldırının yıl dönümünde öldürüldüğü haberini öğrenince buruk bir sevinç yaşadı. Baba İbrahim Cesur, haberi aldığında acılarının bir nebze hafiflediğini söyledi. İbrahim Cesur, "Evlat acısı çok zor, Allah kimseye vermesin. Aradan bir yıl geçmesine rağmen acımız hala taze. Teröristleri vuranların eline sağlık. Allah askerimize, devletimize, güç kuvvet versin. Askerler bizim evladımız, canımız, ciğerimiz. İnşallah bir daha şehit haberi gelmez. Vatan sağ olsun, millet sağ olsun" diye konuştu.

TAM BİR YIL OLDU

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Akçabudak köyü Hevsel mezrası sınırlarında, 25 Nisan 2018'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda Jandarma Uzman Çavuş İsmail Cesur şehit düşmüş, cenazesi memleketi Konya'da toprağa verilmişti. Cesur'un şehit düşmeden 15 gün önce nişanlandığı bir hafta önce de görev yeri Diyarbakır'a döndüğü öğrenilmişti.

  • Yüreğime su serpildi
  • Anne Fatma Cesur, "Oğlumun katillerinin öldürülmesi bir nebze de olsa yüreğime su serpti. Cezasını buldu. O nasıl canları yaktıysa o da belasını buldu. Oğlum şehit olalı tam bir yıl oldu. Onun kanı yerde kalmadı. Hiçbiri cezasız kalmasın, hepsinin kökü kazınsın inşallah. Allah'ım onlara fırsat vermesin, kahrı perişan eylesin. Allah'ım hükümetimize, devletimize ve askerlere zeval vermesin. Terörle mücadele eden askerlerimizin Allah yardımcıları olsun, onlara güç, kuvvet versin. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Dünyalar durdukça dursun Recep Tayyip Erdoğan."


#​Diyarbakır
#Lice
#Şehit
#İsmail Cesur
5 yıl önce