|

Şehidin katili Bağlar'ın faili

Polis memuru Nazım Tuncer’i şehit eden iki terörist ölü ele geçirildi. Bunlardan birinin Bağlar saldırısının planlayıcısı olduğu ortaya çıktı. Ölen diğer teröristin cesedi ise toprağa gömülü halde bulundu.

Şahin Şen
04:00 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 03:20 - 25/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Mavi brandaya sarılı teröristin cesedi, toprağa gömülü halde tam bu noktada bulundu.
Mavi brandaya sarılı teröristin cesedi, toprağa gömülü halde tam bu noktada bulundu.

Diyarbakır Hani'de 17 Aralık'ta gerçekleşen ve polis memuru Nazım Tuncer’in şehit olup bir polisin de ağır yaralandığı saldırıya ilişkin operasyon kapsamında, yaralı teröristlerin olay yerinden kaçmasına yardım eden 7 işbirlikçi tutuklanmıştı. Devam eden çalışmalarda saldırıyı düzenleyen teröristler ölü ele geçirildi. İl Jandarma komutanlığı ekipleri, olay yerinden yaralı olarak kaçan teröristlerden birinin Hani kırsalındaki bir sığınakta gizlendiğini tespit etti. Çıkan çatışmada 'Harun' kod adlı PKK'lı Ayhan Küçükçelebi öldürüldü.

BAĞLAR'IN PLANLAYICISI

Örgütün Diyarbakır sorumlularından olan Küçükçelebi’nin, 11 Nisan 2017’de Bağlar'da biri polis 3 kişinin şehit düştüğü saldırının planlayıcısı olduğu belirlendi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına bitişik apartmanın bodrum katından 40 gün boyunca günde 5 saat kazı ile 30 metrelik tünel kazdıran PKK'lı Ayhan Küçükçelebi'nin planladığı saldırıda, 1 ton patlayıcı kullanıldığı ortaya çıkmıştı. PKK'lı Küçükçelebi'nin patlayıcıyı örgütün dağ kadrosundan temin ettiği, elebaşlarından aldığı talimatla hareket ettiği belirlenmişti.

DİĞERİNİN CESEDİ BULUNDU

Tuncer’in şehit düştüğü saldırıya katılan diğer teröristin de öldüğü, cesedinin Lice ilçesi Birlik köyüne gömüldüğü ortaya çıktı. Teröristin izini süren ekipler, Birlik Köyü Miaran mezrasında yaşayan S.Ö.’nün evinde arama yaptı. Duvarda kan izlerine rastlanması üzerine S.Ö. gözaltına alındı. S.Ö., teröristin cesedini Gezan mezrasında ikamet eden H.Ş. ile birlikte gömdüklerini itiraf etti. Evde cesedin sarılmasında kullanılan çarşaflar da bulundu. H.Ş. de ikamet ettiği adreste gözaltına alınırken, köy yakınlarındaki arazide yapılan aramada teröristin cesedine ulaşıldı.

#PKK
#Diyarbakır
#Terörist
#Ceset
5 yıl önce