|

Şehir doldu taştı: Araç park edecek yer kalmadı

Türkiye'nin en az nüfusa sahip ili Bayburt, yaz aylarında gurbetçilerin tatil için memleketlerine dönmesiyle en kalabalık günlerini yaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Şubat 2017 verilerine göre, 80 bin 417 nüfuslu kentte, yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerle nüfusun 3 katına çıktığı belirtildi. Cadde ve sokaklarda, araçlar için park sıkıntısı yaşanırken kentteki yoğunluk, en çok esnafı memnun etti.

Yeni Şafak
12:04 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 12:16 - 2/09/2018 Pazar
DHA
Bayburt kent meydanında araç yoğunluğu göze çarparken, trafik polislerinin yoğun mesai harcadığı öğrenildi.
Bayburt kent meydanında araç yoğunluğu göze çarparken, trafik polislerinin yoğun mesai harcadığı öğrenildi.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere diğer kentlere göç eden Bayburtlu vatandaşlar, bayram tatili için memleketlerine çıkarma yaptı. Yaz ayının gelmesi ve bayram tatili nedeniyle gurbetçiler de kente akın etti.

Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt, tarihinin en kalabalık günlerini yaşamaya başladı. Bayram tatilinin bitmesine karşın kentteki yoğunluk hala sürüyor.

Tatil döneminde nüfus 3 katına çıkıyor

  • Türkiye İstatistik Kurumu'nun Şubat 2017 verilerine göre, 80 bin 417 kişinin yaşadığı kentte, yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerle nüfusun 3 katına çıktığı belirtildi.
  • Kentin cadde ve sokaklarında, araçlar için park sıkıntısı yaşanırken, vatandaşlar da kaldırımda yürümekte zorlanmaya başladı.

Caddeler doldu taştı

Kentte, Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve sokakta, araçların park edilmesiyle, trafik akışının güçlükle ilerlediği gözlendi. Trafik yoğunluğu bakımından en sakin şehirlerden biri olan kentte yaşanan yoğunluk nedeniyle kapalı ve açık otoparklarda doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Trafik polis ve belediye ekipleri de trafiği düzenlemek için yoğun mesai harcadı. Kentteki hareketlilik ve yoğunluk esnafı da memnun etti.

#Bayburt
#Gurbetçi
#Araç
6 yıl önce