|

Şehit 33 ere anıt

Terhis edilip memleketlerine gönderildikleri sırada Bingöl-Elazığ kara yolunda PKK'lı hainler tarafından şehit edilen 33 askerin anısına yaptırılan anıt, 14 yıl sonra açıldı. Aileleri hüzünlü anlar yaşadı

Bingöl
00:00 - 1/07/2007 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 1/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
Şehit 33 ere anıt
Şehit 33 ere anıt

Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993 yılında terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen 33 asker anısına yaptırılan anıtın açılışı yapıldı. Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Bilaloğlu köyü yakınlarındaki yaptırılan anıtının açılışında, Türkiye'nin bugünkü güçlü ve huzurlu konuma ulaşmasının, büyük önder Atatürk'ün öncülüğündeki başta Çanakkale ve Kurtuluş savaşları olmak üzere daha sonraki dönemlerde de özellikle terörle mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlere ait olduğunu vurguladı.

MEZARLARINDAN TOPRAK GETİRİLDİ

Türkiye'nin sahip olduğu konum ile bölgesinde önemli sorumluluklar yüklendiğine dikkati çeken Avuç, “Ülkemiz dünya barışı açısından önemli bir coğrafya üzerinde bulunmaktadır. Burada yaptırılan temsili mezarlık, şehitlerimizin memleketlerindeki kabirlerinden toprak getirilerek yapılmış, ayrıca Anıtkabir'den getirilen bayrak 33 metre yüksekliğindeki göndere çekilmiştir” diye konuştu.

KİRLİ OYUNLARA DİKKAT

Bingöl Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen de şehitlerin öldüğünde değil unutulduğunda üzüldüklerini belirterek, “Biz de şehitlerimizi unutmadık. Hatıralarını yaşatmak için bu anıt yaptırıldı. Ayrıca ülkemiz üzerine kirli oyunlarının nasıl oynandığına dikkati çekmek için bu anıt yaptırıldı” dedi.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Bu arada Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, törene katılan şehit ailelerini fahri hemşehri ilan ederek, beratlarını dağıttı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, terör örgütü aleyhine sloganlar atılırken, Elazığ Belediyesi Mehter Takımı da bir konser verdi. Törene, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Avuç, Anıtkabir'den getirilen toprakları şehitlerin temsili mezarlarına dökerken, törene katılan şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.


17 yıl önce