|

Şehit abisinin sorusu karşısında Meral Akşener kendisini yalanladı: 15 Temmuz öncesi 'başbakan olacağım' demedim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, Van ziyaretinde Şehit Halil Hamuryen'in ağabeyi tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde kullandığı "Başbakan olacağım" sözü hatırlatıldı. Daha önce bu konuya ilişkin "MHP'nin başına adaydım ondan dolayı söylemiştim" açıklaması yapan Akşener, şehit abisine verdiği cevapta, kendisini yalanlayarak "15 Temmuz'da benim başbakan olacağım diye bir sözüm yok" dedi.

16:34 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 17:00 - 28/07/2021 Çarşamba
DHA
Meral Akşener
Meral Akşener

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Van'ın Erciş ve Çaldıran ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, ilçenin Emniyet Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederken karşısına FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında F-16'lar tarafından bombalanan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan özel harekat polisi Halil Hamuryen'in ağabeyi Bilal Hamuryen çıktı.

ŞEHİT ABİSİNDEN AKŞENER'E SORU

Hamuryen Akşener'e
"Meral Hanım, 15 Temmuz’dan önce 'başbakan olacağım' dediniz, bunun açıklamasını bana yapmanızı istiyorum. Bir konuşmanızda 'köprüde ateş eden askerler emir altında ateş etmiştir ve suçsuzdurlar' dediniz. Erciş’e geldiniz şehitler için neden bir program yapmadınız”
tepkisini gösterdi ve kendisinden açıklama yapmasını istedi.

"BENİM BÖYLE BİR AÇIKLAMAM YOK"

Bunun üzerine Akşener de,
"15 Temmuz'da benim başbakan olacağım diye bir sözüm yok, Eğer bu konuşmalarından dolayı sen haklıysan Allah beni kahretsin, seni böyle düşündürenler haksızsa Allah onları kahretsin. Huzuru mahşerde seninle yüz yüze geleceğiz"
dedi.

'MHP KONGRESİ İÇİN SÖYLEDİM' DEMİŞTİ

Akşener, daha önce bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada sözlerini inkar etmemişti. Akşener,
"Biz 15 Mayıs'ta kongre yapıyorduk. Kongre sebebiyle benim söylediğim, 'ben başbakan olacağım' hikayesi var. Hani ben MHP'nin başına adaydım ya ondan dolayı söylenen... 15 Temmuz'un olabileceğinden koskoca Cumhurbaşkanının haberi yok, benim nasıl haberim olsun?"
demişti.
#meral akşener
#15 temmuz
#darbe girişimi
#başbakan olacağım
#iyi parti
3 yıl önce