|

Şehit ailelerinden destek

Terörün bitirilmesi için bir grup aydını kabul eden Başbakan Erdoğan'a şehit aileleri destek verdi. Dernek Başkanı Alphan, "Terörün durması için kimin en küçük katkısı varsa alınsın, ama bu kan dursun" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 12/08/2005 Cuma
Güncelleme: 16:40 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • HAMDİ ATEŞ / İZMİR


    Güneydoğu'da yeniden başlayan şiddet ortamının sona erdirilmesi ve Kürt sorununun çözümü için bir grup aydının Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesine şehit aileleri de destek verdi. İzmir'de, Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret eden ve "Terörü durdurmak için her türlü fedakarlığı yapacağız" diyen Erdoğan'a dernek başkanı Yavuz Alphan, "Çarşamba günü aydınlarla yaptığınız görüşme bizi umutlandırdı. Bu işi siz bitirirsiniz" derken diğer şehit aileleri de, Alphan'ın sözlerini, "Evet, evet" diyerek onayladılar.

    23. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları'nın (UNIVERSIADE-2005) açılışı için İzmir'e gelen Erdoğan, İzmir Valiliği'ne gelişinde, Vali Oğuz Kağan Köksal tarafından törenle karşılandı. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Valiliğin tarihi Kemeraltı çarşısı girişinde toplanan vatandaşların yanına giderek tek tek tokalaştı. Vatandaşlar, "Yaşa Başbakanımız" şeklinde slogan attı.

    'Şehitler her şeyimiz'

    Başbakan ve beraberindekiler, daha sonra Vilayet binasındaki İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Yavuz Alphan ve şehit yakınları tarafından karşılanan Erdoğan, şehitlerin geleceğe yönelik anısını diri tutmak amacıyla kurulan birçok dernek bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, "Şehitlerimiz bizim her şeyimizdir. Onların bizim methimize ihtiyacı yoktur. Biz öyle bir inancın, öyle bir değerin topluluğuyuz ki, güzel şairimiz Mehmet Akif'in ifadesiyle (Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber/ Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber) şehitlerimiz, sevgili Peygamberimiz'le yan yana, el ele, onun ağuşu içinde. Bundan daha büyük mükafatı, ölüm ötesinde düşünebilmek mümkün değil. Biz onların şefaatine muhtacız. İnanıyorum ki, annelerimiz, babalarımız zaman oluyor ki, belki onun kırıklığını, üzüntüsünü yaşıyorlar. Ama bu evlatların anası olma, babası olma mutluluğunu da bir yerde yaşıyorlar" diye konuştu.

    'Bu terörü durdurun'

    Basına kapalı geçen açıklamanın ardından Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, terörün durdurulmasını istediklerini söyledi. Yaklaşık bir saat süren görüşmeyle ilgili Alphan, "Dertlerimizi dinledi. Görüşme fevkalade güzel geçti. Çok memnun olduk" dedi. Daha önce de başbakanlarla ve bakanlarla görüşme yaptığını ancak en samimi görüşmeyi Erdoğan'la yaptığını vurgulayan Alphan, "Sorunlarımızı tek tek dinledi. Sorular sordu. Daha önce bizden sadece sorunlarımızla ilgili dosyayı alırlardı" dedi. Başbakan'dan terörün bitirilmesini istediklerini kaydeden Alphan, "Türkiye'de eski yeni cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, siyasi parti liderleri, milletvekilleri, generaller, yazarlar, gazeteciler kim varsa biraraya gelsin, terörü bitirsinler" dediğini ifade etti.

    Bugüne kadar pek çok ailenin ocağına ateş düştüğünü bundan sonra düşmemesi gerektiğini vurgulayan Alphan, "Bunun için kimle görüşürse görüşsün, kimin en küçük katkısı varsa alınsın ama bu kan dursun" dedi. Diğer siyasi partilere de çağrı yapan Alphan, "Bizi ve vatanı seviyorlarsa tek yumruk olsunlar. Tek ses, tek yürek olunursa bu terör biter. Kimse oy peşinde koşmasın, garibanlar ölmesin" diye konuştu.

    'Akan kan durdurulacak'

    Erdoğan'ın terör sorununu toplumsal uzlaşmayla çözeceklerini söylediğini dile getiren Alphan, Erdoğan'ın şehitliğin manasını anlattığını bildirdi. Erdoğan'ın, sosyal barışı sağlayacaklarını, bir kısım insanların vatan haini olarak adlandırılmasının sorunun çözümüne katkı sağlamadığını dile getirdiğini anlattı. "Beni bir oğul gibi dinledi" diyen Alphan, Erdoğan'ın, Türkiye'nin sorunlarını nasıl çözmeyi düşündüklerini anlattığını ve "Kanı durdurmak için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız" sözünü verdiğini kaydetti. Erdoğan'ın şehit aileleriyle tek tek ilgilendiğini vurgulayan Alphan, şehit yakınlarının sorunlarını Erdoğan'a aktardıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan'a şehit ailelerinin sorunlarıyla ilgili bir de dosya sunduklarını bildiren Alphan, bu dosyada Şehit Kanunu çıkarılarak şehitliğin tanımlanması istediklerini ifade etti.

    Erken seçim isteyenler 'aç tavuk' gibi

    Partisinin İzmir İl Teşkilatı'nın yemekli toplantısında da konuşan Başbakan Erdoğan, tek başına iktidar olan ve istikrar programını en ideal şekilde uygulayan bir hükümet olarak işbaşında bulunduklarını belirterek, "Niye, neden erken seçim? Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Niye seçime gidelim?'' dedi. Erken seçim beklentisi içinde olanların, daha çok bekleyeceklerini belirten Erdoğan, çalışma ve programlarını 2007 Kasım ayına göre yaptıklarını söyledi.

    Şehidin ikiz yeğenlerini sevdi

    Şehit aileleri derneklerinin zaman zaman çeşitli taleplerde bulunduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Azami gayretlerimizi kullanmak suretiyle bu istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan, derneği ziyareti sırasında, 1994 yılında Bingöl'de şehit olan Ümit Boz'un 8 yaşındaki ikiz yeğenleri Kübra ve Tuğba Tanrıkulu'nu sevdi.

    UNIVERSIADE'DE İLK MADALYA ERDOĞAN'A
    Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, 23. NIVERSIADE Yaz Oyunları'na katkılarından dolayı Başbakan Erdoğan'a FISU'nun geleneksel altın kolyesini taktı. Başbakan Erdoğan, daha sonra, Dışişleri Bakanı Gül ve Devlet Bakanı Şahin'le yaz oyunlarının açılış törenini izledi. Törenin ardından NIVERSIADE 2005, Başbakan Erdoğan'ın "23. UNIVERSIADE 2005 İzmir Yaz Oyunları'nı açmaktan onur duyuyorum" sözleriyle başladı.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce