|

Şehit babasından Erdoğan'a kayyum desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Teröre bulaşmış olan kişiler tekrar sandıktan çıkacak olursa, anında gereğini yapıp kayyum atarız" sözlerine şehit babası İbrahim Taşdemir'den destek geldi. Şehit babası Taşdemir "Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklaması benim yüreğime su serpti. Bu devletin ekmeğini; bu vatana, bu millete, bu devlete ihanet edenler hapishanede de olsa yememeli; bu devletin koltuklarında oturmamalılar" dedi.

Yeni Şafak
10:34 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:10 - 3/11/2018 Cumartesi
IHA
Özel harekat polisi 26 yaşındaki Ahmet Alp Taşdemir ile şehidin babası İbrahim Taşdemir
Özel harekat polisi 26 yaşındaki Ahmet Alp Taşdemir ile şehidin babası İbrahim Taşdemir

26 yaşındaki özel hareket polisi Ahmet Alp Taşdemir, 3 Kasım 2017 tarihinde Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde hücre evine yönelik yapılan baskında çatışma sonrası PKK'lılarca şehit edilmişti. Eşini ve 1 yaşındaki çocuğunu geride bırakan Taşdemir'in şehit olmasının üzerinden bir yıl geçti.

Şehit babası İbrahim Taşdemir ise 1 yıl önce cuma namazı sonrası imam olduğu camide oğlunun şehadet haberini almıştı. Oğlunun cenaze namazını da kıldıran şehit babası,
"Dik durun, ezanı susturmadı, bayrağı indirmedi; başınız dik olsun. Ağlamayın, düşmanları sevindirmeyin"
diyerek hafızalara kazınmıştı.

"Bu vatana ihanet edenler de idam sehpasına alınmalı"

Her on beş günde bir oğlunu mezarı başında ziyaret ettiğini belirten İbrahim Taşdemir, "Şehidimizi ziyaret ediyorum. Başka türlü gönlüm huzur bulmuyor. Bunun yanında devletimizin açıkçası bize olan desteği muhteşem. Şehit ailelerine Başta Cumhurbaşkanımızın, emniyetimizin, devletimizin desteği çok muhteşem. Allah onlardan razı olsun. Bizim evlatlarımız ilk günde söylediğim gibi; 'Bir Hilal uğruna' şehit oldular. Bizim ecdadımız yüzyıllar boyunca Hilal'i, ezanı, bayrağı nasıl yücelttilerse inşallah bu millet aynı misyonla kıyamete kadar bu görevini yerine getirecek aynı şuurla. Dolayısıyla burada benim arzum şudur ki; milli manevi ruh canlı tutulmalı, gençliğe bu ruh verilmeye devam edilmeli. Bunun yanında teröre destek verenler de hak ettikleri cezayı almalı. Benim evladım şehit oldu, kanı yere aktı; onun kanının rengi al bayrağımıza aldı; aynı şekilde bulutun göğe aldığı gibi. Şehitlerimizin kanı al bayrağımızın rengini alıyor biliyorsunuz. Bu vatana ihanet edenler de idam sehpasına alınmalı. Bu devlete, bu millete, bu vatana ihanet edenler idam sehpasına çıkmalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kayyum çıkışına destek

Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklaması benim yüreğime su serpti.
Cumhurbaşkanımız dedi ki; 'Terörle işbirliği yapanlar o makamlarda otursa bile biz gereğini yaparız' demişti. Bu devletin ekmeğini; bu vatana, bu millete, bu devlete ihanet edenler hapishanede de olsa yememeli; bu devletin koltuklarında oturmamalılar.
Ben tabi ki bu açıklamayı bir şehit babası kimliğiyle yapıyorum; yüreği yanan bir baba olarak yapıyorum. Bu vatanın sahibi biziz. Bu vatana biz; evlat bedeli verdik, kan bedeli, can bedeli verdik. İnanın o zihniyet bana bir damla su vermiyor. Bu nedenle 'Ya ihanet etme, ya da idam sehpasına çık' diyorum" dedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#şehit
#İzmir
#Diyarbakır
5 yıl önce