|

Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

Hain tuzakta şehit olan 3 uzman çavuş için tören düzenlendi. Gülsüm Efil, şehit eşini, onun beresini takıp asker selamıyla uğurladı.

Aa
00:00 - 10/08/2010 Salı
Güncelleme: 01:10 - 10/08/2010 Salı
Yeni Şafak
Şehit eşini asker selamıyla uğurladı
Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

Mardin'de PKK'lı teröristlerin mayınlı tuzağında şehit olan 3 uzman çavuşun cenazeleri, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Nusaybin İlçesi'ne bağlı Kovancılar Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin araziye döşedikleri mayını önceki gece askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatması sonucu jandarma uzman çavuşlar Zeki İnan, Ahmet Efil ve Taner Özdemir şehit oldu. Şehitler için dün Mardin'ın Kızıltepe İlçesi'ndeki Komanda Taburu'nda uğurlama töreni düzenlendi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Şehitlerin cenazeleri daha sonra Mardin Havaalanı'na getirildi. Buradaki törende şehitlerden Ahmet Efil'in eşi Gülsüm Efil, eşinin asker kıyafetlerini ve komando beresini giyerek havaalanına geldi. Eşinin yakınları ve silah arkadaşları tarafından teskin edilmeye çalışılan Gülsüm Efil, “Şehidim bak kıyafetini giydim geldim3 diyerek gözyaşı döktü. Efil, eşinin cenazesini asker selamı vererek uğurladı. Ahmet Efil, Kahramanmaraş'ta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehitlerin cenazeleri daha sonra askeri uçakla toprağa verilmek üzere memleketlerine götürüldü. Memleketi Kars'ta yakınları tarafından havaalanından alınan şehit Uzman Çavuş Taner Özdemir, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

14 yıl önce