|

Şehit Halisdemir'in anıları kültür merkezinde yaşatılıyor

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında komutanının emriyle darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir adına, doğup büyüdüğü Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde açılan kültür merkezi yoğun ilgi görüyor.

Yeni Şafak
21:45 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:48 - 2/12/2017 Cumartesi
AA
Şehit Halisdemir'in anıları kültür merkezinde yaşatılıyor
Şehit Halisdemir'in anıları kültür merkezinde yaşatılıyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında
darbeci general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in
hatıraları, doğup büyüdüğü beldede açılan kültür merkezinde yaşatılıyor.

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde, Kocaeli Büyüşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 22 Temmuz'da açılan Ömer Halisdemir Kültür Merkezi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 2 bin 500 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak inşa edilen kültür merkezinin alt katı Halisdemir'e ait bazı eşyaların, fotoğrafların, vatandaşların şehit Halisdemir için yazdığı yazı ve mektupların yer aldığı müze olarak hizmet veriyor.

Müzede Ömer Halisdemir'in çocukluk yılları, askerlik dönemleri kendi fotoğraflarıyla anlatılıyor. Ailesi tarafından verilen kıyafetleri ile bazı kişisel eşyaları da müzede sergileniyor. 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan fotoğraflar, gazete kupürleri ve o gece şehit olanların isimleri de müzede vatandaşların ilgisine sunuluyor.

Kültür merkezinin 2'nci katı ise kütüphane ve öğrenciler için derslik olarak kullanılıyor.

Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, kültür merkezinin 22 Temmuz'da resmi olarak faaliyete başladığını söyledi.

Şehit Halisdemir'in beldedeki kabrini ziyarete gelen vatandaşların kültür merkezine de uğradığını belirten Koçak, şunları kaydetti:

  • "Darbe girişiminin ardından buraya gelenlerin sayısı 1,5 milyonu geçti. Kültür merkezine de son 6 ayda 200 bin kişi gelmiştir. Hafta sonları özellikle şehirlerden büyük turlar geliyor, belediyelerimiz bu konuda çok hassas. Özel turlar düzenliyorlar, Çanakkale'ye düzenlediklerinin aynısını buraya da düzenliyorlar. Çocuklarımız burayı ziyaret ediyorlar, hem Ömer ağabeylerini örnek olarak algılıyorlar hem de 15 Temmuz mücadelesinin kararlılığını, onurunu yaşıyorlar."

Kültür merkezini ziyarete gelen vatandaşlardan Demirhan Akçay da ailesiyle birlikte şehit Halisdemir'in kabrini ziyarete geldiklerini dile getirdi.

Kendisinin de astsubay olduğunu ve vatanı canı pahasına savunan kahraman silah arkadaşının kabrini ve adına açılan müzeyi ziyaret etmeye geldiğini dile getiren Akçay, "İnanılmaz bir duygu buradaki ambiyans, buradaki vermiş olduğu milli gurur inanılmaz, kendisine minnettarız. Milletçe, ülkece hain darbe girişiminde göstermiş olduğu kahramanlık, evlatlarına, ailesine, memleketine bırakabileceği en büyük mirastır. Böyle bir mirası bırakmak herkese nasip olmaz. Kendisine minnettarız."

Leyla Akçay da müzeye geldiğinde 15 Temmuz gecesini tekrar yaşadığını dile getirdi.

Akçay, "İçeriye girdiğimden beri gördüğüm fotoğraflardan sanki o anı tekrar yaşıyorum, çok değişik duygular içerisine girdim. Allah razı olsun, gözünü kırpmadan bu devleti bize bırakmak için elinden geleni çabaladı. Gözünü kırpmadan vatanı için kanını yere akıttı. Minnettarız, gurur duyuyoruz. Keşke bizler de onun gibi kendimizi feda edebilseydik. Çocuklarına ve bizim çocuklarımıza güzel bir gelecek bıraktığı için Türkiye Cumhuriyetimizi feda ettirmediği için çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

#Niğde
#Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi
6 yıl önce