|

Şehit polis Amasya'da toprağa verildi

Samsun'un Ladik ilçesinde terörist saldırıda şehit olan polis memuru Malik Saykal (36), gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Cihan
00:00 - 19/04/2010 Pazartesi
Güncelleme: 15:23 - 19/04/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit polis Amasya'da toprağa verildi
Şehit polis Amasya'da toprağa verildi

Cumartesi akşamı polis aracının taranması sonucu şehit olan Saykal'ın naaşı pazar günü Samsun'daki törenin ardından Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyüne götürüldü. Morga konan Malik Saykal'ın cenazesi buradan alınarak baba ocağının önüne getirildi. Şehit polis memuru Saykal için yakınlarından helalilk istendi. Daha sonra Saykal'ın naaşı önce köy camisine, buradan da köy mezarlığına getirildi. Cenaze törenine katılan yaklaşık 3 bin kişi naaşın camiden köy mezarlığına getirilişi sırasında teröre lanet yağdırdı. Vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez.', 'Kahrolsun PKK', 'Her şey vatan için' diye slogan attı.


Mezarlıktaki törende konuşan Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, bu tür saldırıların ülke birliğini bozamayacağını vurguladı. Acılı aileye başsağlığı dileyen Vali Daşöz, vatandaşları sükunete davet etti.


Mezarlıktaki cenaze namazını Amasya Müftüsü Ali Maraşlıgil kıldırdı. Kısa bir konuşma yapan Maraşlıgil, şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı.


Anne ve babası hayatta olmayan Saykal'ın cenazesinde kardeşleri sinir krizi geçirdi. Abla Bahriye Yüksel, bekar olan kardeşi için "Bir emanetin dahi olmadan bizi bırakıp gittin" diyerek kardeşinin ardından ağıt yaktı. Diğer bir abla ise '5 çocugum var. Gerekirse 5'inide bu vatan için feda ederim' diyerek gözyaşı döktü. Şehit polis memuru Malik Saykal, gözyaşları ve dualarla defnedildi.


Cenaze törenine, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarıyla birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

14 yıl önce