|

Şehit Tespit Projesi yeniden ne zaman açılacak?

e-Devlet soyağacı sorgulama hizmetinin ardından şehit yakınlarımızı öğrenmemizi sağlayan şehit sorgulama hizmeti de yoğun ilgi nedeniyle çöktü. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaparak en kısa sürede hizmete alınacağını bildirdi. Peki şehit sorgulama hizmeti ne zaman yeniden devreye girecek? Şehit sorgulama nasıl yapılır? Soyağacı sorgulamasında şehit yakınları da çıkar mı?

Yeni Şafak
10:02 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:05 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Şehit Tespit Projesi ne zaman hizmete açılacak?
Şehit Tespit Projesi ne zaman hizmete açılacak?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından e-devlet üzerinden hizmete sunulan Şehit Tespit Projesi sayfasına beklenilenden daha fazla talep olması nedeniyle hizmet geçici olarak durduruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmetin yeniden aktif hale getirileceği ifade edildi.

YOĞUNLUKTAN SİSTEM ÇÖKTÜ

e- Devlet üzerinden soyağacı uygulamasının hizmete sunulmasının arından sistem çökmüş ve geçici olarak devre dışı bırakılmıştı. Aynı durum şehit listesi sorgulamasında da yaşandı. Söz konusu Milli Savunma Bakanlığı tarafından hizmete açılan şehit tespit uygulaması hizmeti beklenilen sayıda vatandaşın talep göstermesi sonrasında erişime kapatıldı. Gelen açıklamaya göre sistemin çöktüğü ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise 2018 yılında Şehit Tespit Projesi kapsamında Osmanlı'nın yıkılış dönemiyle alakalı olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yaşanmıış olan savaşlarda şehit olanların isimlerini kayıtlarla beraber internet ortamına taşıdı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN ŞEHİT LİSTESİ AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada yoğunlukla ilgili olarak bilgi verildi. Açıklamada "Hizmet iyileştirme çalışmaları sebebiyle sorgulama sayfası geçici olarak kapatılmıştır. İlgili çalışma tamamlandıktan sonra hizmet tekrar kullanıma sunulacaktır." ifadelerine yer verildiği görüldü.

#E-devlet giriş
#e-devlet şehit tespit sayfası
#şehit tespit projesi
#şehit tespit projesi ne zaman açılacak
6 yıl önce