|

Şehitleri uğurladık

Eğitim uçuşunda düşen uçakta şehit olan pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı Ordu’da, teknisyen Astsubay Ömer Kadir Arlı ise Eskişehir’de ebediyete uğurlandı. Şehit Arlı’nın 8 yaşındaki kızı Duru'nun babasının fotoğrafına bakarak ağlaması yürekleri dağladı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 10:39 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Isparta’da düşen CASA tipi uçakta şehit düşen Binbaşı Ümit Karamustafa ve Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı Ordu’da, Astsubay Ömer Kadir Arlı ise Eskişehir’de ebediyete uğurlandı.
Isparta’da düşen CASA tipi uçakta şehit düşen Binbaşı Ümit Karamustafa ve Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı Ordu’da, Astsubay Ömer Kadir Arlı ise Eskişehir’de ebediyete uğurlandı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde eğitim uçuşu sırasında CN-235 CASA tipi uçağın düşmesi sonucundan şehit olan Astsubay Ömer Kadir Arlı Eskişehir’de, uçağın pilotu Binbaşı Ümit Karamustafa ile Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı Ordu’da son yolculuklarına uğurlandı. Astsubay Ömer Kadir Arlı’nın naaşı, Eskişehir Reşadiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hava Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit Arlı’nın 8 yaşındaki kızı Duru Arlı’nın, ailesinin yanında babasının fotoğrafına bakarak ağlaması yürekleri dağladı. Şehidin kızı, babasının tabutu cenaze arabasına bindirilince de annesine sarılarak ağlamasını sürdürdü.

ÖYKÜ VE MASAL HERKESİ AĞLATTI

Ordu’da ise şehit uçağın pilotu Binbaşı Ümit Karamustafa için düzenlenen cenaze töreninden önce Fatsa ilçesindeki baba evinde helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin kızları Öykü (11) ve Masal’ın (8) gözyaşları herkesi ağlattı. Eşi Meryem ve kızları Öykü ve Masal ile babası Sebahattin, annesi Nezaket Karamustafa taziyeleri kabul ettiler. Şehidin eşi Meryem Karamustafa, “Eşim şehit olduğu için mutludur, herkes hakkını helal etsin” diyerek ağıtlar yaktı. Şehit Karamustafa, cenaze törenin ardından defnedildi.

EŞİM ŞEHİT OLDUĞU İÇİN MUTLUDUR

Şehit Odabaşı (34) içinse Ordu'nun Altınordu ilçesi Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Anne İnci ile baba Mehmet Şefik Odabaşı, gözyaşı döktü. İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Odabaşı için dua edildi. Anne Odabaşı, “Gencecik oğlum, tomurcuk oğlum, bizi bırakıp da gittin” diyerek ağladı. Şehidin eşi Özlem Odabaşı da oğlu Rüzgar ile törende yer aldı. Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın cenazesi, Eskipazar mevkiindeki Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

Bakanlar uğurladı

Şehitler için cenaze törenlerine bakanlar da katıldı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu'da, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ise Eskişehir'de şehidi ebediyete uğurlayanlar arasındaydı. Eskişehirdeki cenaze törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de katıldı.


#Şehit
#Isparta
#Ordu
6 yıl önce