|

Şehitlerimize övünç madalyası

Gazetemiz fotomuhabiri 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz'ın ailesinin de içinde yer aldığı şehit yakınları ve 161 gaziye 'Devlet Övünç Madalyası' verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, aile ve gazilere hitaben, "Şanlı tarihimizde bir destan bıraktınız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 00:17 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Mustafa Cambaz, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı cuntacılara gaöğsünü siper etti ve hainlerin kurşunlarıyla şehadete erişti.
Mustafa Cambaz, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı cuntacılara gaöğsünü siper etti ve hainlerin kurşunlarıyla şehadete erişti.

Gaziler ve şehit yakınları için düzenlenen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih’ töreni dün Florya’da bir otelde gerçekleştirildi. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Program, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmalar sonrasında 'Devlet Övünç Madalyası' ve 'Berat Tevcihi' alacak gazilerin isimleri okundu. Yeni Şafak Gazetesi Fotomuhabiri Mustafa Cambaz'ın ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını’ almak için sahneye çocuklarıyla çıkan bazı gaziler, duygusal anlar yaşadı.


3 BİN ÖVÜNÇ MADALYASI

Şehitlerin unutulmaması gerektiğini aktaran Bakan Kaya, “Terörle mücadelede 15 Temmuz’da göstermiş olduğunuz tüm cesaret ve fedakarlık karşısında bugün sizlere layık olduğunuz milletin geleceğine sahip çıktığınız için bunun bir nişanesi olarak terörle mücadele şehit düşmüş şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize ve 15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerine devlet övünç madalyası takdim edeceğiz. Ömer Halis Demir’e, Fethi Sekin’e, Eren Bülbül’e minnet ve şükranla onları yad etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 74 ilimizde 4 farklı ülkede toplam 3 bin 115 devlet övünç madalyasını şehit yakını ve gazilerimize vereceğiz. Dünya durdukça bu madalyalar nesilden nesle evlatlarınıza, torunlarınıza emanet bırakacağınız büyük bir şeref madalyasıdır” diye konuştu.

BİR DESTAN BIRAKTINIZ

Kaya, “Dumlupınar’da, Çanakkale’de destanlar yazıldı ve yine 15 Temmuz’da çok yakın bir zamanda aziz milletimiz canıyla, kanıyla tekrar istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. FETÖ terör örgütünün o hain darbe girişimine milletimiz tankların önüne vücudunu siper etti. O gece milletimizin elinde hiçbir silah yoktu iman dolu göğsünüzle Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sizler meydanlara sokaklara döküldünüz ve şanlı tarihimizde bir destan daha bıraktınız” dedi. Afrin operasyona katılan mehmetçiklerle yapılan röportajları hatırlatan Bakan Kaya, şunları aktardı:

VATAN İÇİN ÖLÜME GİDİYORLAR

“Afrin’de operasyon için yolda olan bir Mehmetçiğimize ‘ailenize ne söylersiniz’ dediklerinde. ‘Beklemesinler diyor’. Vatan aşkıyla gerçekten bayrak aşkıyla adeta ölümüne bu vatan için savaşmaya gidiyorlar. Bu vatan için orada mücadele ediyorlar. Bugün operasyon hala sürüyor. ‘Zeytin Dalı’ harekatında görev yapan Mehmetçiğimizi kahraman ordumuzu Rabbim muzaffer eylesin diyorum” Konuşmaların ardından 161 gaziye devlet övünç madalyası ve beratı sunuldu.


Büyük davanın günümüzdeki sancaktarları

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Erdoğan, mesajında, şunları kaydetti: “Terörle mücadelede, sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz’da şehit olan, gazilikle şereflenen kardeşlerimiz, bu büyük davanın günümüzdeki sancaktarlarıdır. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki Türk milleti ve Türk devleti daima onların yanındadır. Milletimizin her bir ferdi ve devletimizin her bir kurumunun şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin çarpan yüreği olacağına, daima yanı başlarında bulunacağına inanıyorum. Toprağımıza verdiğimiz her bir şehidimiz, gönül dünyamıza kattığımız her bir gazimiz, bizi bu topraklara daha da sıkı bağlıyor. Allah’ın izniyle devletimiz, bu kökler üzerinde yükselmeye, milletimizin şanını ve şerefini yüceltmeye devam edecektir. Bu, sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Allah tüm şehitlerimizden, gazilerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun”

#15 Temmuz
#Mustafa Cambaz
6 yıl önce