|

‘Şeker’ciler gözaltında

FETÖ soruşturmaları Şeker Piliç’e de uzandı. Balıkesir’de Şeker Piliç'in sahipleri ile bir ecza deposunun sahibinin de olduğu 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 03:08 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Şeker Piliç
Şeker Piliç

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2015'te iflasını açıklayan Şeker Piliç'in sahipleri ile bir ecza deposunun sahibinin de olduğu 3 şüpheli gözaltına alındı.

SAHİPLERİ ALINDI

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütle bağlantılı derneklere üyeliklerinin bulunduğu, örgüte maddi destek sağladıkları ve örgüt üyeleriyle telefon irtibatlarının olduğu tespit edilen iflas halindeki Şeker Piliç'in sahiplerinden O.B. ile oğlu K.B. ve bir ecza deposu sahibi A.Ç. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

2015’TE İFLAS VERMİŞTİ

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilere ait adreslere operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 3 zanlının ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Türkiye'nin en büyük beyaz et üreticilerinden Şeker Piliç'in 2015 yılındaki iflasının ardından fabrikası, eklentileri ve taşınmazları satışa çıkarılmıştı.

  • FETÖ’cülere İsveç kalkanı!
  • Türkiye’den kaçarak İsveç’e giden FETÖ üyesi onlarca teröriste İsveç sahip çıktı. İsveç devlet televizyonu, yüzlerce FETÖ üyesine oturma ve çalışma izni verildiğini duyurdu.
  • İsveç Televizyonu’nun haberine göre, darbe girişiminden sonra İsveç'e kaçan FETÖ’cülerin İsveç Göçmen Dairesi’ne yaptıkları sığınma başvurularının yüzlercesine oturma ve çalışma izninin verildiği belirtildi. Haberde, çalışma izni alanlarının Türkiye’de devam eden FETÖ davaları ile bağlantısı olduğu da ifade edildi.
  • 500 KİŞİYİ BULUYOR
  • Haberde, İsveç’e kaçan FETÖ’cülerin sayısının 2015 yılında 253, 2016 yılında ise son aylardaki aşırı artış ile 738’e çıktığı kaydedildi. 2017 yılında ise bu sayı 872’ye yükselirken, 2018 yılında sığınma ve çalışma isteyen FETÖ’cülerin sayısı 493 kişi oldu. İsveç kanunlarına göre, devamlı çalışma izni alan kişiler 5 yıl sonra İsveç vatandaşı olabiliyor. Almanya da geçen gün terör örgütü FETÖ’nün projesi olan “House of One"a 10 milyon Euro destek vereceğini açıklamıştı. Alman hükümetinin yardım sözü verdiği projeyle ilgili olarak Berlin'de yaşayan Müslümanlar tepki gösterdi.

#FETÖ
#Şeker Piliç
#Gözaltı
5 yıl önce