|

Sel 21 canı yuttu

Sağanak yağışın neden olduğu sel felaketi Güneydoğu'da 21 kişinin ölümüne yol açtı. Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta kriz merkezi oluşturuldu. Kayıp ihbarı gelen yerlerde arama kurtarma çalışması yapılıyor

Diyarbakır
00:00 - 2/11/2006 Perşembe
Güncelleme: 01:12 - 2/11/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Sel 21 canı yuttu
Sel 21 canı yuttu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen sağanak yağış nedeniyle 21 kişi hayatını kaybetti. Uzun yıllardır görülmeyen sağanak yağışla birlikte meydana gelen su baskınlarından en çok Diyarbakır'ın Bismil ve Çınar ilçeleri etkilendi. Bölgede bazı köylerle olan ulaşım kesilirken, ekipler tarafından çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Sel felaketi nedeniyle Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şırnak'ta kriz merkezleri oluşturuldu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada önceki gece saat 04. 00 itibariyle Bismil ilçesi ve köylerinde 1 ölü 6 kayıp, Çınar ilçesi ve köylerinde de 3 ölü 9 kayıp olmak üzere toplam 4 vatandaşın öldüğü, 15 kişinin kaybolduğu kaydedildi. Çınar ilçesinde boğulanların Muhterem Gül ile çocukları 4 yaşındaki Agit Gül ve 4 aylık kızı Reyhan Gül olduğu belirtildi. Anne ve çocuklarının cenazeleri yakınları tarafından Çınar'dan alınarak Savur'da toprağa verildi.

DÜĞÜNDEN DÖNÜYORLARDI

Mardin'in Savur ilçesine bağlı İşgören köyündeki akrabalarının düğününden evlerine dönmekte olan minibüs Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Meydanlı Köyü yakınlarında sele kapıldı. Sel sularıyla sürüklenen minibüste bulunan 14 kişi hayatını kaybetti. Çınar ve Bismil ilçelerinde hayatını kaybeden 17 kişiden kimliği belirlenen 11 kişi şöyle: "Servet Özgenç, M. Sait Adanır, Hasan

Aksoy, Hanım Aksoy, Hamdullah Aksoy, Şükran Koruma, Şehmuz Sincar, Muhterem Gül, Mehdiye Gül, Reyhan Gül ve Agit Gül."

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise meydana gelen sağanak yağış nedeniyle 3 kişi öldü. Silopi Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Karşıyaka Mahallesi'nde meydana gelen su baskınında 3 yaşındaki Nupelda Kaden ile 4 yaşındaki Yusuf İslam Kaden'in öldüğünü bildirdi. Kaymakam Kara ayrıca, Ortaköy'de bir evin çökmesi sonucu enkaz altında kalan 70 yaşındaki Süpha Basutçu'nun da yaşamını yitirdiğini söyledi.

SURİYE'DE SU ALTINDA

Bu arada Güneydoğu'da etkili olan sağanak yağışlar, komşu ülke Suriye'de de can aldı. Alınan bilgiye göre, Haseki vilayetine bağlı Rasulayn kasabasında yağışlar nedeniyle su baskını ve sel sonucu 5 kişi öldü, 16 kişi kayboldu.


18 yıl önce