|

Sel Bodrum’u yıkıp geçti

Bodrum sel felaketiyle sarsıldı. Önceki gün akşam başlayan ve yaklaşık 3 saat süren sağanak yağış sele dönüştü, 350 civarında ev ve işyerine zarar verdi. Sel suları çok sayıda aracı sürükleyip devirirken, sürücüler ölümden döndü. Sel nedeniyle 10 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:49 - 23/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'da önceki akşam üç saat süren sağanak yağmur bayram öncesi kabus yaşattı. 12 saatte metrekareye 230 kilogram yağmurun düştüğü Bodrum, dağlardan gelen sel sularıyla savaş alanına döndü.



ASFALTLAR SÖKÜLDÜ






Geçmişte dere olan ancak yapılaşmayla cadde ve sokağa dönüşen kent merkezinde sel suları önündeki onlarca otomobili kibrit kutusu gibi sürükledi. Bayram tatili nedeniyle en kalabalık günlerini yaşayan Bodrum'da cadde ve sokakların araç parkları nedeniyle sıkışık olması facianın boyutunu arttırdı. Bir süre sonra da sel suları önüne gelen motosiklet, otomobil ne bulduysa denize doğru sürükledi. Selin şiddetiyle kaldırımlar söküldü, asfaltlar yarıldı.







100 KİŞİ KURTARILDI


Yağmurun durmasının ardından hasar tespit ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi veren AFAD en az 350 ev ve iş yerinin su baskınından etkilendiğini, yaklaşık 400 aracın zarar gördüğünü ve kent merkezinin çeşitli noktalarında mahsur kalan 100 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı. Sel sırasında yaralanan 10 kişinin de tedavi edildiği belirtildi.



REKOR YAĞIŞ


Meteoroloji verilerine göre Bodrum'da önceki gün 21.00 ile dün 09.00 saatleri arasında tam 230 kilogram yağmur düştü ve bunun bir rekor olduğu bildirildi. Ancak sağanağın etkili olduğu 3 saatte ise tam 161 kilogram yağmurun düştüğü, bunun facianın boyutunu büyüttüğü bildirildi.


#Bodrum
#yağışlar
#sel felaketi
9 yıl önce