|

Sel sularında boğuldular

Ordu’da etkili olan sağanak yağış, sel ve heyelana neden oldu. Bir çok ev ve işyerini su bastı. Sel sularına kapılan 3 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de kayboldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2016 الخميس
Güncelleme: 23:22 - 6/07/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Ordu'da sel ve heyelan nedeniyle 3 kişi öldü, 2 kişi de kayboldu. Kentte önceki gün hayatı felce uğratan sağanak yağış, dün de Perşembe ilçesinde etkisini gösterdi. Kacalı ve Gargacak derelerinin taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı, köprüler yıkıldı, yollar göle döndü. Yumrutaş Mahallesi'nde kaybolan Alim Canbulut'un bulunması için başlatılan çalışmalar sırasında kuzeni Mustafa Canbulut akıntıya kapıldı. Güçlükle sudan çıkartılan Mustafa Canbulut hastanede can verdi. Sel ve heyelan sonucu Tarlacık Mahallesi'nde de Mukaddes Soydan (76) hayatını kaybetti. Akşam saatlerinde yaralı olarak hastaneye kaldırılan İrfan Soydan yaşamını yitirdi.



300 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu toprak altından yaralı kurtarılan 3 kişinin hastanede tedavi altına alındığını belirleterek, “Sel sularına kapılan Alim Canbulut ile Remzi Taktak'ı arama çalışmaları sürüyor” dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da AFAD ve jandarmanın yanı sıra 120 iş makinesiyle 430 belediye personelinin kurtarma çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, “Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağmur düştü. Bu son yılların en büyük sel afeti* diye konuştu.


#Ordu
#Sel
٪d سنوات قبل